Din nou criză de folii pentru cărțile de identitate

Direcția Județeană de Evidența Persoanelor Cluj întâmpină probleme cu eliberarea cărților de identitate din cauza crizei de folie de plastic cu care se confecționează actul de identitate.

Surse din cadrul DJEP Cluj susțin că instituția nu mai poate elibera cărțile de identitate în regim normal, adică până în 30 de zile, și este nevoită să prelungească încă 15 zile. S-a ajuns la această situație, deoarece nu a fost organizată licitația la nivel național pentru folia de plastic folosită în realizarea documentelor de identitate. La Cluj-Napoca, zilnic, aproximativ 200 de persoane depun cereri pentru emiterea sau schimbarea cărții de identitate. De obicei, actul era eliberat în cel puțin zece zile, însă acum perioada de așteptare va fi de 45 de zile dacă nu chiar mai mult.

Cei cărora le expiră acest document ar trebui să se grăbească să-l schimbe. Altfel, riscă să aștepte 45 de zile până primesc unul valabil. Deși am solicitat reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca un punct de vedere cu privire la această situație, nu am primit niciun răspuns.

Serviciile de evidență comunitară s-au mai confruntat cu o criză de plastic și în luna februarie a.c., iar acum situația se repetă.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut