Din grijă pentru tine: Consultații medicale gratuite pentru femei

Doamnele și domnișoarele din Cluj-Napoca pot beneficia de consultații în diferite specialități medicale – cardiologie, chirurgie vasculară, diabet și boli de nutriție, precum și ecografii mamare, abdomino-pelvine și Doppler venos -, în mod gratuit, pe bază de programare, în cadrul celei de-a doua ediții a campaniei „Din grijă pentru tine”.

Evenimentul va avea loc în 14 martie, între orele 10:00-18:00, în incinta Sălii Polivalente – BT Arena, cu respectarea normelor de distanțare socială în vigoare.

„Din grijă pentru tine” este o campanie de educație și prevenție, care își dorește să ridice un semnal de alarmă cu privire la statisticile îngrijorătoare în ceea ce privește incidența cancerului mamar și din sfera genitală în rândul femeilor din România, „în contextul în care multe dintre acestea au neglijat sau întârziat prezentarea la medic, din cauza pandemiei”.

Evenimentul este organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, BT Arena, și sponsorizat de Samsung Medical, Vitrina Advertising, Marty Restaurants, Magnolia România și cofetăria Saveur.

Programările se fac pe site-ul: https://grijapentrutine.ro/, începând din 8 martie, ora 10:00.

Ediția de anul trecut a făcut posibil screeningul a peste 300 de femei din Cluj -Napoca, ocazie cu care s-au diagnosticat în stadiu precoce patologii severe.

***

Organizatorii campaniei reamintesc că, până la data de 1 martie a.c., la nivel mondial au fost diagnosticate 114.094.105 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și 2.532.017 de decese în întreaga lume au fost puse pe seama COVID-19, conform bilanțului oficial oferit de Institutul Național de Sănătate Publică, România. Însă, „bolile netransmisibile rămân cauza a 7 din 10 decese la nivel mondial, provocând moartea a aproximativ 40 de milioane de oameni pe an în întreaga lume, dintre care 17 milioane de decese premature, pandemia perturbând îngrijorător tratamentul și prevenția altor boli, precum cancerul de sân”.

„Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer în rândul femeilor, la nivel mondial. În timp ce 1.676.633 de cazuri noi sunt diagnosticate anual, peste 520.000 de femei mor, adică un deces la fiecare minut. Cancerul de sân este principala formă de cancer ce afectează femeile din România: 25 de femei sunt diagnosticate zilnic având această afecțiune. Dacă în trecut cancerul afecta femeile cu vârsta de peste 50 de ani, astăzi se remarcă o creștere îngrijorătoare a incidenței pentru grupa de vârstă 30-50 de ani” – atenționează organizatorii campaniei.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut