Dialog despre un roman al Elenei Ferrante

Miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 19, Editura Pandoram M îi invită pe iubitorii de literatură din România să urmărească un dialog între jurnalista Cristina Stănciulescu și Bogdan-Alexandru Stănescu, pornind de la cea mai recentă carte a Elenei Ferrante tradusă în limba română: Viața mincinoasă a adulților.

Tema dialogului este „Trecerea de la adolescență la maturitate” și este inspirată din povestea personajului principal al cărții, Giovanna. Evenimentul va fi transmis pe paginile de Facebook Anansi. World Fiction (https://www.facebook.com/anansi.worldfiction/) și Cărturești (https://www.facebook.com/Carturesti/).
Viața mincinoasă a adulților, prima carte scrisă de Elena Ferrante după Tetralogia Napolitană, spune povestea Giovannei, a cărei lume se prăbușește când își aude tatăl spunând că fața ei își pierde drăgălășenia și începe să semene cu cea a disprețuitei mătuși Vittoria. Viața ei devine o căutare chinuitoare a oglinzii în care să se poată vedea cu adevărat. Fata se mișcă între cele două realități înainte și înapoi, fără a găsi răspunsuri sau o cale de a se salva, ajungând, în schimb, la o maturizare pe care nu a dorit-o și care nu e nici pe departe atât de frumoasă pe cât crezuse. Ediția în limba română a cărții apare în traducerea Ceraselei Barbone.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut