Dezbatere online – se propun parcări mai scumpe în centrul municipiului Cluj-Napoca

Primăria Cluj-Napoca organizează luni, 25 ianuarie 2021, de la ora 16:00, dezbaterea publică online  pe marginea proiectului de hotărâre vizând aprobarea Regulamentului pentru închirierea locurilor de parcare, garaje și copertine, aflate în administrarea Serviciului Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor.

Proiectul supus dezbaterii publice s-a aflat în procedura de consultare publică în perioada 29 decembrie 2020 – 14 ianuarie 2021.

Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor fi înscrise pe platforma online de videoconferință, pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, până înainte cu minimum 4 ore de ora stabilită pentru începerea ședinței. Cetățenii care s-au înscris în aceste condiții, vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la dezbaterea publică și vor putea lua cuvântul.

Dezbaterea publică va fi transmisă live pe pagina de Facebook Municipiul Cluj-Napoca și pe canalul YouTube al Municipiului Cluj-Napoca.

Tarife majorate

Tarifele pentru parcarea în zona centrală și și cele aferente abonamentelor pentru locurile de parcare din cartiere vor crește. Astfel, pentru abonamentele parcărilor din zona centrală se propune suma de 79 lei pe an, (de la 76 lei pe an, cât este acum), în cazul persoanelor fizice, iar pentru persoane juridice se propune tariful de 555,00 lei (de la 525 lei pe an, în prezent).

În ce privește parcările cu abonament pentru riverani, pe cartiere, pentru persoane fizice se propune taxa de 66 de lei pe an (de la 63 lei), iar pentru persoane juridice – 234 lei pe an (de la 225 lei pe an, cât este în prezent).
Pentru parcări, copertine și garaje cu contracte, situate în cartierele din oraș, tariful propus este de 52 de lei pe an (de la 50 lei), în cazul persoanelor fizice și 208 lei pe an, pentru cele juridice (de la 200 lei).

Pentru abonamentele anuale în parkinguri pentru riverani (cu excepția parkingului Moților și a locurilor de parcare cu plată cu ora), vor fi următoarele tarife: abonamente pentru persoane fizice – 115 lei pe an, abonamente pentru persoane juridice – 872 lei pe an, abonamente pentru motociclete, mopede și biciclete 52 lei pe an.

Cât despe taxa pentru ocuparea unui loc de parcare în zona centrală – parcometre, tarifele vor fi următoarele: 30 de minute, în zona I 4 lei, o oră în zona I- 8 lei, iar două ore 16 lei. În zona II, o oră va fi 3 lei, două ore- 6 lei, iar patru ore – 12 lei.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut