Dezbatere la Cluj-Napoca pe tema retrocedărilor frauduloase

Filiala Cluj a Societății ASTRA  și Societatea Culturală-Patriotică „Avram Iancu” organizează o întâlnire publică cu prof.univ. avocat Ioan Pop Sabău, din Târgu-Mureș, marți, 14 iunie, ora 12, în sala sala „Ioan Mușlea” de la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Discuțile vor viza teme legate de retrocedarea frauduloasă a imobilelor, dar și alte subiecte de actualitate.

Ioan Sabău-Pop este absolvent al Facultății de Drept a Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, promoția 1973, și fost judecător vreme de 24 de ani la Judecătoria Miercurea Ciuc, Judecătoria Târgu Mureș, Tribunalul Mureș și Curtea de Apel Târgu Mureș.

Avocat din anul 1997, Ioan Sabău-Pop a devenit, zece ani mai târziu, Master în Drept și Relații Internaționale la Universitatea de Vest din Arad. În activitatea sa de avocat, s-a remarcat mai ales datorită numeroaselor procese avute pentru recuperarea unor terenuri și păduri retrocedate fraudulos de la Statul Român, precum și pentru activitatea avută în calitate de președinte al Forumului Civil al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Ioan Sabău Pop deține și funcția de membru al Curții Internaționale de Arbitraj Comercial.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut