Dezbatere cu tema „PUZ și Masterplan Bulevardul Muncii”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a enunțat, joi, în deschiderea dezbaterii publice online cu tema „PUZ și Masterplan Bulevardul Muncii”, trei potențiale soluții cu privire la ce urmează să se realizeze în această zonă.

Pentru zona de nord, enunț doar trei potențiale soluții cu privire la ce va trebui să facem acolo, astfel încât să avem o locuire de calitate. Nu am ezitat nici eu, nici domnul viceprimar Dan Tarcea să ne asumăm decizii care au vizat, fie interzicerea construcțiilor timp de doi ani de zile în Bună Ziua pentru a lărgi bulevardul, fie interzicerea de construire până în 2025 în Borhanci sau interzicerea construcțiilor în Sopor până nu facem PUZ-ul, ne-am asumat mai multe lucruri, după cum ne-am asumat și direcția verde, nepoluantă a orașului, de a lua de la mașini și a da la pietoni și cetățeni.

Trei potențiale soluții: Masterplan sau cum se numește în termenii legii, PUZ director pentru organizarea circulațiilor auto, velo, și pietonale, PUZ director sau masterplan pentru organizarea circulațiilor auto, velo și pietonale plus PUZ instituire subzone pentru dotări de interes public parcuri, culuoare verzi, învățământ, sănătate și cultură și PUZ director, adică masterplan plus organizarea circulațiilor auto, velo și pietonale plus PUZ de restructurare, reconversie funcțională, precum și pentru urbanizarea terenurilor libere de construcții. Fiecare vine cu avantaje și dezavantaje”, a declarat Emil Boc

Primarul a mai precizat că are încredere că se vor lua, ca și în alte dăți, decizii bune pentru orașul nostru.

Și să fim mândri, când ne vom uita peste ani și ani la cum arată zona de nord a Clujului, să spunem: 18 martie 2021 a fost momentul nașterii acelei perle a orașului. Ne vom mândri, ne vom pensiona, ne vom bucura de copiii și nepoții noștri care vor locui acolo”, a mai spus Boc.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut