Dezamăgire mascată după egalul de la Skopje

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a afirmat, la finalul partidei cu Macedonia de Nord, scor 0-0, din preliminariile CM 2022, că după acest rezultat prima reprezentativă păstrează şanse reale pentru locul doi în grupă.


„Mergem în continuare cu şanse reale pentru locul doi. Cu punct sau puncte în Germania, tot va trebui să câştigăm cu Armenia acasă şi din punctul ăsta de vedere lucrurile pot fi mai clare. Nu pot să spun în momentul de faţă că sunt nefericit că am terminat la egalitate cu Macedonia de Nord. Mi-ar fi plăcut să jucăm mai bine, să fim mai curajoşi. Sunt lucruri pe care trebuie să le reglăm. Aş fi vrut să câştigăm această partidă, fireşte. Am avut două obiective, unul de a obţine rezultatul de egalitate până în minutul 60-70 după care ştiam că au probleme şi după minutul 70 să încercăm să stăm mai sus, să fim mai agresivi, mai incisivi. Le mulţumesc băieţilor pentru cele trei meciuri pentru că la nivel de determinare nu am ce să le reproşez, deşi în unele momente în seara asta ne-am precipitat.”, a declarat Rădoi la postul Pro Tv.
Tehnicianul a precizat că echipa a fost de multe ori precipitată şi că a pierdut foarte uşor mingi, acestea fiind momente pe care nu le poate controla.

Dennis Man: Rezultat echitabil

Fotbalistul echipei naţionale a României, Dennis Man, a declarat după partida cu Macedonia de Nord, că rezultatul este unul echitabil ţinând cont de evoluţia jocului.
„Îmi doream foarte mult victoria în această seară, din păcate nu am reuşit să o obţinem. Am întâlnit o echipă bună atât pe faza de atac cât şi în apărare. Ne-am dorit cele trei puncte, dar suntem mulţumiţi cu acest egal. Ne-am bucurat foarte mult când am auzit de egalul din Armenia (n.r. – Armenia – Liechtenstein 1-1). Dar era important să câştigăm noi în această seară. Să fim cinstiţi, cred că egalul de azi este un rezultat echitabil”, a afirmat Man. „Nu ştiu dacă a fost tensiune, important e că încet-încet am reuşit să intrăm în joc. Am început un pic mai greu partida, dar pe parcurs ne-am dat drumul la joc. Eu încerc să îmi ajut echipă pe orice post, din păcate atât am reuşit astăzi în plan individual. Suntem încrezători, credem în şansa noastră la calificare până la final. Vom trata fiecare meci la victorie, iar la final vom trage linie şi vom vedea unde suntem”, a adăugat Man.

Nicolae Stanciu: Nu meritam mai mult de un punct

Jucătorul echipei naţionale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat că, după aspectul jocului, prima reprezentativă nu merita să câştige mai mult de un punct în acest meci.
„După aspectul jocului şi ceea ce s-a întâmplat pe teren cred că este un punct bun pentru noi. Nu meritam mai multe. Am făcut tot ce a depins de noi, e greu să joci 3 meciuri în 6 zile şi cu două deplasări. S-au accidentat mulţi jucători, s-a întâmplat şi chestia cu Ianis Hagi. Până la urmă cred că este un punct OK pentru noi. Suntem la mâna noastră. Am revenit luna asta foarte bine având în vedere startul preliminariilor, am făcut şapte puncte şi depinde doar de noi pentru a ajunge la baraj. Suntem la mâna noastră pentru locul doi. A fost un teren extrem de greu pe care oboseşti foarte repede, o suprafaţă foarte ciudată. Chiar şi jucătorii lor şi-au cerut scuze pentru starea gazonului. E bine că plecăm cu un punct”, a declarat Stanciu.
El consideră că România a devenit favorită la ocuparea locului doi al grupei la finalul preliminariilor, mai ales că Armenia a remizat, miercuri seara, pe teren propriu cu Liechtenstein.

Un om și nervos şi supărat

Fotbalistul echipei naţionale a României, Răzvan Marin, a declarat că este „nervos şi supărat” pentru că nu a jucat mai mult în cele trei partide din luna septembrie, dar a subliniat că nu se pune problema să renunţe la prima reprezentativă.
„Normal că nu sunt mulţumit să vin la echipa naţionala şi să joc doar un meci cu Liechtenstein (n.r. – ca titular), dar a fost o decizie a antrenorului şi merg mai departe. Referitor de testul Covid, ştiam că va fi negativ pentru că eu sunt şi vaccinat, am fost liniştit din acest punct de vedere. Nu mi-a spus nimeni nimic de ce nu am jucat mai mult. Acum sunt destul de nervos şi supărat după meci, nu vreau să vorbesc mai multe. Vom vedea, o să mă duc la echipa de club să fiu liniştit, să joc şi pe poziţia pe care dau cel mai bun randament, apoi vom vedea. Eu sunt supărat şi pentru rezultatul din această seară şi pentru faptul că nu am jucat mai mult în aceste trei meciuri”, a afirmat
el.

România se află pe locul al treilea după această remiză, la un singur punct de Armenia. Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti. Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut