Destinața perfectă pentru copii în prima vacanță din noul an școlar

Sectaculoasa salină de la Turda poate fi destinația perfectă pentru elevi în prima vacanță din noul an școlar. 

Elevii și copiii de grădiniță sunt în vacanță în perioada 22 octombrie – 30 octombrie, potrivit structurii anului școlar 2022-2023. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare, în perioada octombrie-noiembrie. În această perioadă, cel mai spectaculos subteran modelat de oameni poate fi destinația perfectă atât pentru sănătate cât și pentru distracție.

Potrivit site-ului salinii, la Turda, aerosolii de sare sunt sub formă de particule solide, numărul total de germeni dintr-un metru cub fiind sub 2.000 în toate măsurătorile efectuate. În prezent, în cadrul minei denumite Gizela a fost amenajată sala „Staționar pentru tratament balnear cu aerosoli naturali”. Astfel, locul este recomandat celor cei diagnosticați cu rinită alergică, rinosinuzită cronică, hipertrofie amigdaliană, polipi, infecții respiratorii repetate (angine, faringite, traheo-bronșite, pneumonii, rinoadenoidite repetate în antecedente), indiferent de vârstă. Cu toate acestea, vârstnicii au nevoie de avizul medicului.

Ca metodă alternativă, dar și complementară, de tratament sau prevenție, speleoterapia le este recomandată tuturor – de la mic la mare! Efectele unei cure de salinoterapie persistă aproximativ 2 – 3 luni, și sunt recomandate 2 cure pe an, primăvara și toamna! Deschisă zilnic, între orele 9 – 17, cu ultima intrare la ora 16, Salina Turda vă oferă posibilitatea de a vă încărca de sănătate în cel mai plăcut mod cu putință! 

Accesul în salină se face pe o scară luminată modern, ce coboară adânc spre inima dealului. Urmează o galerie de aproape 200 de metri din care când ieși dai de un lift cu pereți transparenți. Există și posibilitatea de a coborâ pe scări.
În Salină există un magazin de suveniruri, bănci peste tot, locuri de joacă pentru copii, mese de biliard și tenis de masă, bowling, un amfiteatru, o roată imensă care face o rotire completă în 8 minute și un tavan de sare înalt cât cele 13 etaje!

Din Salina Turda se poate ieși prin două căi. Poți alege să te întorci pe drumul de acces sau să parcurgi o galerie spectaculoasă, umedă și strălucitoare, lungă de 700 de metri. Însă ține cont de faptul că a doua variantă te scoate la aproximativ 5 kilometri de parcare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut