Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!

● Campanie de prevenire a traficului de persoane

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane anunță lansarea campaniei naționale de prevenire: „Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!”, prin care își propune informarea, sensibilizarea și conștientizarea cetățenilor români expuși riscului de a deveni victime ale traficului de persoane cu privire la implicațiile fenomenului, precum și la riscurile acceptării unor oferte care i-ar putea conduce într-o situație de trafic .

Campania, care răspunde nevoii continue de informare a populației privind riscurile și implicațiile traficului de persoane, precum și nevoii de educare a grupurilor vulnerabile cu privire la modalitățile de detectare a ofertelor care ar putea implica riscuri și care i-ar putea conduce într-o situație de trafic, se va desfășura în perioada august – decembrie 2022, în mediul online. Pe lângă promovarea specifică grupurilor țintite, va beneficia și de sprijinul mai multor vloggeri cunoscuți: Horia Sârghi (Zaiafet), Vlada Grecu și Alex Cozma (Atenție Cad Mere).

Ne dorim ca prin materialele realizate cu sprijinul persoanelor publice implicate să putem accesibiliza și promova mesajele antitrafic și ca fiecare persoană să își lărgească orizonturile („să își desfacă aripile”) cu privire la găsirea unor noi oportunități (oferte de muncă sau de studii), iar aceste decizii să fie luate în urma unei informări temeinice, pentru a reduce riscurile asociate traficului de persoane” – precizează inițiatorii campaniei.

Campania „Desfă-ți aripile! Informarea înseamnă libertate!” se desfășoară în cadrul proiectului Întărirea capacităților naționale în domeniul cooperării polițienești internaționale și combaterea infracționalității”, finanțat din Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 – Programul Afaceri Interne.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut