Desantul chitariștilor la Cluj-Napoca

Pasionații chitarelor din întreaga țară și-au dat întâlnire în acest an la Cluj-Napoca. Aproximativ 300 de chitariști au interpretat simultan, sâmbătă, în parcul de la Iulius Mall unele dintre cele mai iubite melodii, fiind acompaniați live și de cei care le-au făcut consacrate.

Tinerii au trebuit sa pregătească 14 de piese consacrate, atât din repertoriul internațional cât și din cel românesc. Alături de ei au fost prezenți Ștefan Boldijar de la Semnal M, Antract și Emeric Imre.

Cu chitarele în mâini și cu emoție, mulți dintre tinerii care au participat la evenimentul „Pune mâna pe chitară” și-au făcut debutul artistic, fiind prima lor apariție publică în calitate de chitariști.

În duet cu chitariștii participanți la eveniment, cei doi au cântat îndrăgitele piese „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească”, iar trupa Antract a acompaniat la piesele „Trebuie să crezi” și „Iubirea”. Artistul Emeric Imre a interpretat bine-cunoscuta piesă „Nebun de alb”. Din playlist-ul concertului au mai facut parte o serie de cântece care unesc generații: „Cântec pentru prieteni” – Compact, „Amintire cu haiduci” – Vali Sterian, „Andrii Popa” – Phoenix, „Another brick in the wall” – Pink Floyd, „Straja” – Bucovina, „Praf de stele” – Vița de vie, „Trec anii (Zi după zi)” – Trooper, „Vinovații fără vină” – Mircea Vintilă și „Let it be” / „Hey Jude” – The Beatles.

Printre spectatori s-au aflat și mulți părinți, care nu au ezitat să fredoneze piesele pe care copiii lor le-au repetat înainte de evenimentul de sâmbătă.

Prin mulțimea chitariștilor s-au evidențiat grupul de chitariști din Sibiu, grupul Heltau din Cisnădie coordonat de profesorul Adina Fülöp, grupul Deva E Smart-Learning Center din Deva, coordonat de Roxana Ilea și profesor Nicu Hada, Noi & Mimi din Cisnădie, îndrumător profesor Mihaela Fülöp, grup de chitariști de la Palatul Copiilor din Satu Mare, oraș Tășnad, coordonat de prof. Daniela Moldovan, grupurile de chitariști din Făgăraș, Rupea și Cristian, pregătiți de Cristina Demeter și profesor Marius Demeter.Au ținut să fie prezenți la evenimentul de la Cluj și chitariștii din grupurile Guitar Tribe din Deva, coordonați de profesor Nicolae Vornicu, grup de chitariști Clubul Lotus, Lețcani, Iași, coordonat de Marta Dămoc și grup de chitariști Trupa „Adrian Păunescu”, Tg. Lăpuș, Maramureș, coordonat de Gabriela Cosma.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală PLAY, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Iulius Mall Cluj și este recomandat de Rock FM.

„Pune Mâna pe Chitară” este un proiect cu tradiție în Sibiu și își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut