Deputatul Viorel Focșa a fost exclus din AUR

Deputatul Dumitru Viorel Focşa, acuzat că şi-ar fi agresat soţia, a fost exclus din AUR, conducerea formaţiunii politice solicitându-i, totodată, să-şi depună mandatul de parlamentar.

„Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis astăzi (sâmbătă-n.r.) să îl excludă pe Dumitru Viorel Focşa din partid, după ce acesta şi-a agresat fizic soţia în timpul unui scandal casnic. Ancheta internă întreprinsă de Juriul de Onoare al Alianţei pentru Unirea Românilor a stabilit că acuzaţiile apărute în spaţiul public în urma scandalului declanşat la domiciliul familiei Focşa se confirmă. Gestul comis de deputatul Dumitru Viorel Focşa este incompatibil cu calitatea de membru de partid şi cu demnitatea de parlamentar”, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă de conducerea AUR.

Potrivit acestuia, AUR „îi cere public deputatului Focşa să îşi respecte angajamentul asumat şi să îşi depună mandatul de parlamentar, ca urmare a sancţiunii primite pe linie de partid”.

„AUR respinge ferm orice formă de violenţă domestică şi se disociază de orice personaj care practică, promovează sau tolerează acest gen de manifestare. Cerem pe această cale partidelor şi organizaţiilor publice din România să urmeze exemplul pe care îl dăm astăzi şi expună public toate cazurile de agresiune împotriva unor persoane lipsite de apărare”, se mai arată în comunicatul AUR.

Deputatul Dumitru Viorel Focşa a relatat într-o postare pe Facebook, pe care ulterior ar fi şters-o, cum ar fi lovit-o pe soţia sa, pe care a acuzat-o de gelozie şi de faptul că nu l-ar fi îngrijit corespunzător pe unul dintre copii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut