Deputatul Sabin Sărmaș vrea internet pentru toată România

Un proiect de lege inițiat de deputatul PNL de Cluj, Sabin Sărmaș propune susținerea autorităților locale și furnizorii de servicii de telecomunicații în a oferi conexiuni la internet de mare viteză în localitățile care astăzi sunt lipsite de această facilitate.

„Anul trecut, România a descoperit că peste 1400 de școli nu au acces la internet. Dincolo de rezolvarea parțială a acestei probleme, în România sunt în continuare peste 4000 de localități în care nici măcar o locuință nu are acces la internet de mare viteză.

Este evident că nu putem discuta despre digitalizare, servicii publice online sau cursuri la distanță, fără a transforma internetul într-un serviciu accesibil tuturor.

Tocmai din acest motiv, am transformat într-un proiect legislativ ideea colegului meu, George Tuță, de a avea “internet pentru toată România””, a anunțat parlamentarul liberal.

Conform proiectului de hotărâre, în termen de trei ani de la data intrării in vigoare a prezentei legi, instituțiile și autoritățile publice, indiferent de modalitatea de finanțare, au obligația de a avea conectate la o rețea publică de comunicații electronice în măsură să furnizeze servicii de internet, la viteze de transfer a datelor și alte condiții de calitate adaptate nevoilor specifice, toate clădirile pe care le dețin în proprietate ori le au în administrare și care au ca destinație principală furnizarea de servicii publice, dacă aceste clădiri se află în aria de disponibilitate a cel puțin unei rețele în măsura să furnizeze serviciile de internet necesare.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut