Deputatul PNL, Radu Moisin: “Este necesar să ajungem la creșterea ritmului de vaccinare”

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, consideră că subiectul privind o eventuală obligativitate a vaccinării împotriva coronavirusului ar trebui dezbătut după ce avem o imagine mai clară asupra campaniei de vaccinare, la finalul lunii mai. În opinia sa, este necesar să ajungem la o creștere a ritmului de imunizare, în condițiile în care aproape un milion de români sunt înscriși pe listele de așteptare.

Consider că este necesar să ajungem la creșterea ritmului de vaccinare, în condițiile în care avem aproape un milion de români înscriși pe listele de asteptare, din care peste 50.000 în județul Cluj. Sunt convins că mulți români nu se înscriu pentru că știu că nu sunt locuri în centrele care administrează tipul de vaccin dorit. Prin urmare, subiectul menționat (n.red-privind obligativitatea vaccinării) ar trebui dezbătut după ce avem o imagine mai clară asupra campaniei de vaccinare, la finalul lunii mai”, a declarat parlamentarul clujean.

Discuțiile despre vaccinarea obligatorie au revenit în actualitate, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că aceasta este legală și ar putea fi necesară în societățile democratice. Cum se traduce acest lucru? Că, până la urmă, am putea fi obligați să ne imunizăm cu toții. Nu se știe însă când. Deocamdată nu există o lege a vaccinării, dar un proiect în acest sens există, în Parlament. În contextul noii decizii a CEDO, liderul PNL Ludovic Orban a subliniat recent că nu exclude introducerea obligativoității vaccinării împotriva coronavirusului.

Zilele trecute, secretarul Comisiei de Sănătate din Senat, clujeanul Laszlo Attila (UDMR(, sublinia  că vaccinul ar putea deveni obligatoriu, însă nu în viitorul apropiat.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut