Deputatul PNL Radu Moisin cere lămuriri ministrului Sănătății cu privire la strategia de revocare din funcție a managerilor de spitale

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, îi cere lămuriri ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la strategia de revocare și numire în funcție a managerilor de spitale, având în vedere informațiile publicate în presa locală, cu privire la revocarea din funcție a managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, domnul Petru Șușca.

„Pe site-ul Ministerului Sănătății nu am putut identifica alte cazuri de manageri de spitale revocați de la preluarea mandatului dvs” – arată Radu Moisin, care îi cere ministrului Sănătății să răspundă următoarelor întrebări:

„Care sunt managerii de spitale revocați din funcție de la preluarea mandatului dvs de ministru? Care sunt criteriile concrete de revocare a managerilor de spitale, ținând cont de faptul că fiecare act administrativ individual trebuie motivat nu doar în drept, ci și în fapt, conform jurisprudenței constante a instanțelor române, precum și a prevederilor adoptate de organismele Consiliului Europei, dar și de cele ale Uniunii Europene? Cine sunt membrii consiliilor de administrație ale spitalelor aflate în subordinea Ministerului Sănătății revocați din funcție și care au fost criteriile concrete, obiective și cuantificabile pentru revocarea acestora? Cine sunt membrii consiliilor de administrație ale spitalelor aflate în subordinea Ministerului Sănătății numiți de către dvs în funcție și care au fost criteriile concrete, obiective și cuantificabile privind numirea acestora? Ce legătură au măsurile mai sus menționate cu angajamentul pe care vi l-ați luat în Programul de Guvernare, votat de Parlamentul României: stabilirea unui roadmap pentru depolitizarea și (re)profesionalizarea managementului de spital și a instituțiilor din sănătate? Ați finalizat roadmap-ul mai sus menționat în data de 23.12.2020, data preluării mandatului, în doar 12 zile, până la primele măsuri luate privind managementul spitalului? În caz afirmativ, că rog să îmi puneți la dispoziție acest roadmap”.

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, îl mai întreabă pe ministrul Vlad Voiculescu și dacă, pentru a demonstra transparență în activitate, ia în calcul să publice pe site-ul Ministerului Sănătății toate actele cu caracter administrativ individual, sau este necesar ca Parlamentul să îl oblige, în acest sens, prin lege.

Într-o postare pe Facebook, Radu Mosin precizează că luni a depus în Parlament primele întrebări adresate membrilor administrației publice centrale, conform atributului fundamental de control parlamentar. „Îmi propun să devin unul dintre cei mai activi parlamentari, în slujba cetățenilor, chiar și cu riscul inevitabil de a deranja sau supăra titularii puterii executive” – spune acesta.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, ec. dr. Petru Șușca, a fost revocat, în 6 ianuarie, din funcție, de către noul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce, cu doar două săptămâni înainte, la 23 decembrie 2020, fusese numit manager interimar, pe o perioadă de șase luni (la încetarea mandatului) prin Ordin al ministrului Nelu Tătaru. Conform surselor noastre, revocarea din funcție nu a fost motivată în nici un fel de actualul ministru al Sănătății.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut