Deputatul clujean Ilie Coleșa: Clasa politică care ne guvernează încalcă orice lege și regulament

Deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa susține că modul de acțiune al partidelor guvernamentale constituie un exemplu reprezentativ de crimă și mafie politică organizată.

„Clasa politică care ne guvernează încalcă orice lege și regulament pentru lovirea adversarilor, respingând orice soluție la multiplele crize pe care le trăim. Un exemplu reprezentativ este Pl-x 705/2022 – o propunere legislativă AUR prin care urmărim refacerea învățământului profesional și tehnologic distrus de guvernările PSD și PNL. Principalele puncte ale inițiativei AUR vizează modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011. La comisia de Drepturile Omului am pregătit câteva amendamente astfel încât să înlătur orice posibile motive de respingere – principala modificare fiind eliminarea obligativității înscrierii în învățământul tehnic a elevilor care nu au obținut nota 5 la evaluarea națională de clasa a VIII-a. Comisiile Raportoare au refuzat să supună dezbaterii și votului amendamentele de la comisiile avizatoare. Mai mult, motivația raportului de Respingere al Pl-x 705/2022 a fost tocmai disputa pe prevederea eliminată prin amendament. A fost înscris pe locul 86 pe ordinea de zi astfel încât termenul de dezbatere și vot final a expirat, iar inițiativa a fost respinsă fără dezbatere, fără vot”, a menționat parlamentarul.

El a mai atras atenția că există o inițiativa legislativă pentru „creșterea incluziunii financiare”, și care, spune deputatul, urmărește exact contrariul – instituirea unei EXCLUZIUNI din societate a celor care, din diferite motive – unele tehnice, altele personale – nu pot sau nu doresc și să folosească un cont bancar pentru salarii, pensii sau alte indemnizații. „Astfel, sub masca unui drept de a avea un cont bancar este impusă OBLIGATIVITATEA de a primi salariul, indemnizația sau chiar un ajutor social într-un cont bancar. Ce va însemna acest lucru în mâna unor guverne dictatoriale și totalitare? Va putea fi o unealtă foarte eficientă prin care oricărui om care nu se va supune unor reguli abuzive, i se va putea refuze accesul la efectuarea oricărei încasări sau plăți, practic va putea fi eliminat din societate. Nu suntem împotriva utilizării unor mijloace digitale în domeniul fiscal. De mulți ani, aproape toți folosim mijloace de plată electronice. Întreaga mea activitate profesională, de peste 20 de ani, a fost legată direct de tehnologia informației. Oamenii trebuie să aibă în permanență mijloace prin care să-și poată apăra libertatea. Să poată scăpa unor constrângeri diabolice. Este total greșit să privim oamenii sub prezumția de vinovăție, că sunt infractori, că fac evaziune fiscală sau că sunt needucați și că nu știu să utilizeze tehnologii noi”, a spus parlamentarul.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut