Deputații AUR, sancționați „nedemocratic”

Cinci deputați AUR, printre care și parlamentarul clujean, Alin Coleșa, precum și un deputat neafiliat. au fost sancționați pentru obstrucționarea activității în Legislativul României.

Deputatul AUR de Cluj, Alin Coleșa, consideră că sancționarea sa și a colegilor săi în Parlament este o măsură nedemocratică și de-a dreptul totalitară, dar pe de altă parte, spune el, este mândru de această sancțiune. „Am fost sancționați (n.red cu tăierea) timp de șase luni a 50% din indemnizația de parlamentar și pentru trei luni cu limitarea, interzicerea dreptului de a lua cuvântul în plenul Camerei Deputaților, ni se vor acorda doar câte 10 secunde pe intervenție. Considerăm că este o măsură totalitară, atât ea în sine, în privința dreptului la cuvânt nu cred că există în lumea democratică și civilizată o asemenea măsură, si în același timp prin modul de luare a acestei decizii abuzive. a fost nelegal, neconstituțional, specific unui tribunal al poporului de tip bolșevic. Această măsură vine în continuarea măsurilor dictatoriale luate în timpul crizei sanitare, când s-a condiționat dreptul la muncă, la educație, sănătate, s-a oprit educația timp de doi ani și majoritatea ramurilor din economie”, a spus Alin Coleșa.

Deputatul a reamintit că săptămâna trecută a fost dat votul pe un set de legi „antinaționale, antilibertăți și drepturi și s-a încălcat în mod programat și repetat, precum și grav modul de desfășurare a ședințelor comisiilor raportoare – a fost suplimentată ordinea de zi la final, s-au făcut ședințe fără asigurarea cviorumului” și, în esență, s-a votat dezorganizat. „S-a încălcat regulamentul în modul cel mai grav. Am ales și noi în mod asumat să îl încălcăm mai degrabă în mod simbolic”, a explicat el. Acțiunea deputaților a constat în obstrucționarea primei părți a desfășurării plenului Camerei, prin aglomerarea accesului la microfonul de dezbatere, prin așezarea unuia dintre aceștia pe scaunul președintelui Camerei și prin scoaterea din priză a monitorului de ședință.

„(…) Este o onoare pentru mine această sancțiune, e un motiv de mândrie, mă bucur pentru ea, sper ca în plen să fie un vot de sancționare a noastră și nu se va rămâne doar la stadiul de amenințări”, a completat Alin Coleșa.

Anca M: COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut