Depunerea declaraţiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice

Termenul depunerii declaraţiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice este de maxim 90 de zile de la încetarea stării de alertă.

Oficiul Naţional Registrul Comerţului a anunțat că, în conformitate cu articolul 62 al. 1 din Legea nr. 129/2019, modificat prin OUG nr. 191/2020, privind prelungirea termenelor privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina asociaţiilor şi fundaţiilor, precum şi a persoanelor juridice înregistrate în Registrul Comerţului, termenul până la care se depune declaraţia privind beneficiarii reali pentru societăţile înregistrate în Registrul Comerţului până la data intrării în vigoare a legii, cu excepţia celor prevăzute la articolul 56, aliniatul 11, este de maximum 90 de zile de la încetarea stării de alertă.
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de şeful Guvernului, a aprobat, joi, 9 septembrie, prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă
în România, începând cu vineri, 10 septembrie.
Pe de altă parte,
tot Registrul Comerţului precizează că termenul de depunere a declaraţiei anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice este 1 octombrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut