Demonstraţii de gătit şi expoziție de animale la Agraria

Pînă în 6 mai, peste 250 de firme și instituții agricole din 13 țări își prezintă ofertele la Tîrgul Internaţional pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Zootehnie Agraria, organizat de compania româno-germană DLG InterMarketing, la Complexul Expo Transilvania din Cluj-Napoca.

La Agraria sînt prezentate maşini şi utilaje agricole pentru prelucrarea solului, pentru cultura cerealelor, legumelor, fructelor şi pentru protecția plantelor, echipamente şi unelte pentru ferme şi gospodării, furaje şi nutreţuri combinate, tehnologii pentru creşterea intensivă și îngrijirea animalelor de rasă. Şi la această ediţie este organizată manifestarea „Zilele fermierilor” – vizite în grupuri organizate ale fermierilor, o noutate fiind misiunea economică ROCON, în cadrul căreia sînt organizate întîlniri între reprezentanţi ai firmelor din industria alimentară din România şi Olanda. De la Agraria nu vor lipsi nici tradiţionalele întîlniri ale crescătorilor de animale, care includ şi „Tombola crescatorului de bovine”, avînd ca premiu o viţica de rasă.

Vizitatorii tîrgului pot admira prezentările de animale în ring, demonstraţiile practice cu tractoare şi expoziţia de animale de rasă (bovine, ovine, bubaline, porcine etc), pot asista la demonstraţiile de gătit şi show-urile culinare ale unor cunoscuţi bucătari români, dintre care nu lipseşte gastronomul clujean Adi Hădean, şi pot gusta din produsele tradiţionale şi bio oferite în cadrul expoziţiilor de profil. De asemenea, pentru vizitatori sînt organizate tombole zilnice, iar duminică, 6 mai, la ora 12, are loc tragerea la sorţi a cîştigătorilor la Marea tombolă Agraria.

De remarcat că la tîrg sînt aşteptate vizitele lui Dacian Cioloș (Comisarul European pentru Agricultură), Valeriu Steriu (președintele Comisiei prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii), Doru Pamfil (rector al USAMV Cluj-Napoca), precum şi a delegației Consorțiului european al universităților de științe ale vieții CASEE.

Pînă sîmbătă, 5 mai, tîrgul este deschis între orele 10-18, iar duminică, 6 mai, între orele 10-14.

Viorel DĂDULESCU

Articole din aceeasi categorie

    Nu exista articole asemanatoare