Demers pentru reformarea procedurii de consultare publică

Deputatul liberalul clujean Sabin Sărmaș a lansat, recent, grupul de lucru „Law and Technology Lab”, ca demers al reformării procedurii de consultare publică. Acest grup de lucru  va asigura o fundamentare mult mai eficientă a deciziilor ce vizează ințiativele legislative parlamentare.

„La un an de la depunerea jurământului de deputat al Parlamentului României, am lansat grupul de lucru „Law and Technology Lab”.

Este o inițiativă a Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, un pact al tuturor actorilor relevanți, social sau politic, în care îmi pun toată încrederea că va accelera procesul de modernizare a legislației din domeniul IT&C.

Am reușit să ne reunim la aceeași masă membrii Comisiei, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai societății civile, ai industriei și experți din mediul academic. Evenimentul de lansare a fost marcat de un îndemn general de a trece la muncă imediat, pentru rezultate cât mai rapide, și asta m-a bucurat enorm”, a anunțat Sabin Sărmaș.

Primele două proiecte pe care le propune grupul de lucru vor fi legea care să faciliteze utilizarea infrastructurilor de cloud în România, respectiv legea interoperabilității. Scopul grupului este de a analiza legislația românească și din alte state, de a previziona impactul inițiativelor asupra societății, de a identifica corect obiectivele și mijloacele legislative prin care acestea pot fi atinse. Practic, implementăm un nou mod de lucru al Comisie, care ne va garanta un larg consens pentru proiectele importante ale României în domeniul IT&C.

Sunt convins că diversitatea, experiența și cunoștințele celor care alcătuiesc „Law and Technology Lab” vor ajuta la crearea unui proces legislativ documentat și eficient.

Le mulțumesc celor de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – România, ANCOM, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, Școala Națională de Studii Politice și Administrative – SNSPA, Universitatea Babeş-Bolyai și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Aspen Institute Romania, ANIS Romania, Confederatia Patronala Concordia, Transilvania IT Cluster, Consiliul Investitorilor Străini – FIC, Tech Lounge și Coaliția pentru Dezvoltarea României pentru disponibilitatea de a contribui voluntar, încă o dată, la efortul nostru colectiv de a face din România o țara cu adevărat competitivă”, a transmis Sabin Sărmaș.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut