Demers pentru creșterea numărului de locuri de grădiniță la Florești

Primăria Florești va crește numărul de locuri din grădinițele de pe raza comunei printr-o investiție ce vizează reabilitarea, extinderea și mansardarea unui corp de clădire a școlii din satul Tăuți. Prin acest demers se doreștea crearea a trei grupe de gărdiniță cu 54 de locuri.

Valoarea proiectului se ridică la 5.097.651,00 lei cu TVA iar primarul Bogdan Pivariu spune că fondurile ar putea fi asigurate din PNRR sau prin instrumentele financiare europene din cadrul exercițiului 2021-2027.

„Importanța realizării obiectivului de investiție „Reabilitare si Extindere si Mansardare Corp C1, Amenajare Gradiniţă în Corpul C1, Imprejmuiri, Amenajari Exterioare sat Tăuţi nr. 58, com. Floreşti, jud. Cluj” constă în necesitatea de a înființa cât mai multe locuri pentru copiii din învățământul antepreșcolar și preșcolar”, spune edilul Bogdan Pivariu.

Prin lucrările de reabilitare propuse în cadrul acestui proiect se urmărește: existenta unei structuri de învaţămant în satul Tăuţi, asigurarea infrastructurii necesare pentru înscrierea a 54 de copii în învăţămantul preşcolar, asigurarea unei infrastructuri corespunzătoare ciclurilor educaţionale și accesul la educaţie cu facilităţi de dezvoltare a aptitudinilor și dezvoltarea timpurie a copiilor. O altă prioritate vizează reducerea ratei de abandon scolar.

Proiectul privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici la acest obiectiv a fost aprobat în cadrul ședinței de săptămâna trecută a Consiliului Local Florești, fiind impus din cauză că actuala grădiniță din Tăuți nu respectă condițiile minime de funcționare. Totodată, populația din această localitate a cresut considerabil în ultimii ani iar numărul de cereri pentru locuri în grădiniță este tot mai mare. Din datele prezentate în documentația aferentă proiectului de hotărâre reiese că la nivelul comunei Florești mai bine de 100 de copii cu vârsta între 4 și 6 ani nu au primit loc în cadrul structurilor de învățământ preșcolar existente.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut