Delegație culturală din Polonia, în vizită la Consiliul Județean

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, împreună cu managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, Adriana Irimieș, au primit marți, 28 iunie, vizita unei delegații culturale din regiunea Malopolska, Polonia, condusă de Consulul Onorific al României în Cracovia, Ignat Timar.

La întâlnirea ce a avut loc la sediul forului administrativ județean au mai participat vicepreședintele Societății Polono-Române din Cracovia, Michał Sowa, directorul Festivalului „Babiogórska Jesień”, Zawoja, Regina Wicher, precum și membri ai Ansamblului de obiceiuri și jocuri tradiționale „Babiogorki” din Zawoja.

Scopul deplasării oaspeților polonezi în județul Cluj este de a se familiariza cu muzica, tradițiile și obiceiurile populare ale zonei, dar și cu o parte dintre obiectivele turistice clujene.

În cadrul vizitei de la Consiliul Județean s-a discutat despre schimburile culturale dintre cele două părți și au fost analizate oportunități concrete de dezvoltare a relațiilor de colaborare româno-poloneze.

Pe parcursul șederii în județul Cluj, membrii delegației străine vor vizita Muzeul Etnografic al Transilvaniei, municipiul Cluj-Napoca, obiectivele turistice din apropiere și vor participa la manifestarea tradițională „Târgu’ cireșelor” de la Berchieșu, eveniment în cadrul căruia Ansamblul „Babiogorki” va evolua pe scenă și va prezenta muzica și dansurile populare poloneze.

Între Consiliul Județean Cluj și Regiunea Malopolska (Polonia) a fost încheiat, în anul 2005, un Protocol de colaborare, având ca obiectiv consolidarea cooperării bilaterale prin intermediul activităților de schimb, între părți.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut