Delegație a Ambasadei SUA, în vizită la Camera de Comerț Cluj

O delegație a Ambasadei SUA, condusă de însărcinatul cu afaceri și ambasadorul interimar al SUA la Bucureşti David Muniz, împreună cu reprezentanții mai multor organizații și companii care activează în România au făcut o vizită la Camera de Comerț și Industrie (CCI) Cluj.

Alături de David Muniz, din delegație au mai făcut parte, atașatul cultural William O’Connor, specialistul comercial Monica Eremia, dar și atașatul comercial al Ambasadei Thomas Hanson – cel care a inițiat o suită de întâlniri regionale pentru discutarea oportunităților de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două țări și a potențialelor oportunități de cooperare în domeniul comercial.

De asemenea, au fost prezenți reprezentaanți ai organizațiilor și companiilor Național Instruments, Linnify, C&M Jeler,Electrogrup, Pfizer, Telios Care, AmCham, Fortech, UiPath, Tetarom, Techsylvania, Cluj IT Cluster, Safe Invest Tech, Risky Busineess, Trencadis, Arobs Transilvania Software, Aries Transilvania și Techcelerator.
”Problematica dicuțiilor s-a axat pe antreprenoriat și legislație economică, iar reprezentanții firmelor participante și-au spus opiniile referitor la chestiuni care nu li se par conforme cu experiența de afaceri pe care o au în alte țări – evident, inclusiv în SUA. In opinia mea, intenția Ambasadei este de a ajuta la depășirea sincopelor care pot apărea în desfășurarea afacerilor. Am convenit că discuțiile vor continua în viitor și am stabilit persoane de contact din cadrul Ambasadei cu care se poate discuta pe aceste subiecte. A fost o discuție foarte interesantă și, cred eu, utilă.” spune Ștefan Dimitriu, președintele CCI Cluj.

De remarcat că prima întâlnire de acest fel a avut loc în cursul acestei săptămâni, la Brașov.

Conform datelor oficiale, la începutul acestui an, volumul schimburilor comerciale România – SUA se ridica la aproape două miliarde de euro, respectiv la aproape un miliard de euro la sfârșitul lunii martie 2021. În iunie 2021, în România activau 8.075 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,22 miliarde euro.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut