Decibelii revizionismului se aud la Moscova, dar și la Budapesta

Propaganda revizionistă promovată în cadrul mitingului pro război organizat vinerea trecută pe stadionul din Moscova în prezența lui Vladimir Puțin a atras atenția opiniei publice internaționale.

În cadrul evenimentului, Oleg Gazmanov, liderul formației Escadrila a interpretat cântecul „Made în URSS” prin care se transmite, printre altele, că „Ucraina şi Crimeea, Belarus şi Moldova, Totul este ţara mea”.

Melodia începe cu aceste versuri: „Ucraina și Crimeea, Belarus și Moldova / Aceasta este țara mea / Sahalin și Kamceatka, munții Urali / Aceasta este țara mea / Teritoriul Krasnoiarsk, Siberia și regiunea Volga / Kazahstan și Caucaz, precum și țările baltice”.

Oleg Gazmanov este un cunoscut cântăreț, compozitor și poet sovietic și rus, specializat în cântece patriotice. În iulie 2014, lui Gazmanov i s-a interzis intrarea în Letonia, pentru că ar fi contribuit „prin cuvinte și acțiuni la subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, după cum a informat Moscow Times. Un an mai târziu, Ucraina l-a adăugat pe o listă de figuri care reprezintă o amenințare pentru securitatea lor națională.

Acest tip de propagandă este practicată de mult timp și în Ungaria prin intermediul aşa-zisului „rock patriotic” promovat de trupe precum Karpatia și Beatrice.

Trimis în judecată pentru infracțiuni contra păcii

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut