Aproape 230 de elevi clujeni au media de admitere sub 5

Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia pe judeţe pentru admiterea în clasa a IX-a la liceu. Media pentru admitere la liceu este formată din 80% media de la evaluarea naţională şi 20% media din gimnaziu. În Cluj, sunt doisprezece elevi cu media 10.

Din cei 3.832 de elevi clujeni care au susţinut examenul naţional, 310 au medie de admitere peste 9,50.

În județul Cluj au fost 16 elevi care au obținut nota maximă la evaluarea națională, însă patru dintre aceștia au avut media din gimnaziu mai mică de zece ceea, ce a făcut să nu aibă media zece la admitere.

Elevii clujeni cu media zece din gimnaziu și zece la evaluarea națională provin de la Colegiul Pedagogic „Gheorghe Lazăr”, Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Liceul „Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială „Ioan Bob”, Liceul Teoretic „Gelu Voievod” din Gilău, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, Liceul „Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” și Școala Gimnazială „Ioan Opriș” Turda.

În primele 20 de locuri pe județ se află și elevi de la școli gimnaziale din Dej.

În ierarhia pe judeţ se observă că medii peste 5 au 3.603 de elevi, fiind 229 de copii a căror medie de admitere este sub 5. Datele arată că mulţi elevi din mediul rural care au obţinut note foarte mici la evaluarea naţională. Sunt elevi de la şcoli din Cara, Căianu, Măguri Răcătău și Frata. Mulți elevi care au obţinut medii de 2 şi 3 la evaluarea naţională aveau la clasă medii generale peste 6 sau peste 7. Elevi cu medii generale peste 8 în gimnaziu au obţinut la evaluarea naţională medii de 2. Spre exemplu, un elev din Soporu de Câmpie a avut media în gimnaziu de 8,22 iar la evaluarea națională a luat 2,62. Dar astfel de cazuri apar și la Cluj-Napoca. Spre exemplu, la Școala „Traian Dârjan” din Someșeni un elev apare că a avut media în școala gimnazială de 8,14 iar la evaluarea națională a a luat 3,75. Cea mai mică medie de admitere este de 2,69 și aparține unui elev de la Școala generală Poiana din Turda.

În perioada 16-22 iulie 2021, candidații și părinții lor pot completa fișele pentru admiterea la liceu 2021, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Primul pas în alegerea opțiunilor este identificarea filierei, profilului și, în cele din urmă, a specializării dorite. Elevii vor fi repartizați computerizat pe 24 iulie 2021.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut