Danileț, ținut în suspans de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat din nou pronunțarea în cauza disciplinară cel vizează pe fostul magistrat clujean Cristi Danileț. Fostul consilier al Monica Macovei, ministru al Justiției în perioada 2004-2007, a fost chemat în 22 iunie să dea socoteală în fața membrilor Secției pentru Judecători în materie disciplinară din Cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

De data această, Danileț este acuzat de abatere disciplinară, faptă prevăzută de art. 99 lit. t raportat la art. 99 din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

CSM a anunțat că va comunica soluția în 6 iulie, însă marți a transmis că pronunțarea va fi făcută în 20 iulie.

Până acum, Cristi Danileț a fost sancționat disciplinar de două ori cu excluderea din magistratură.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, în 25 mai din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unui ONG-uri din care făcea parte.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Danileţ susţinea că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată. În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut