Danileț, chemat din nou la Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM

București – Fostul magistrat clujean Cristi Danileț este chemat din nou să dea socoteală în fața membrilor Secției pentru Judecători în materie disciplinară din Cadrul Consiliului Superior al magistraturii.
De data această, fostul consilier al Monicăi Macovei, ministru al Justiției în perioada 2004-2007, este acuzat de abatere disciplinară, faptă prevăzută de art. 99 lit. t raportat la art. 99 din Legea nr. 303/2004, constând în exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Potrivit CSM, cauza ce-l vizează pe Cristi Danileț va fi analizată de membrii Secției pentru Judecători în materie disciplinară în ședința din 22 iunie a.c.. Până acum, Cristi Danileț a fost sancționat disciplinar de două ori cu excluderea din magistratură.

Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, în 25 mai din magistratură pe judecătorul Cristi Dănileț, pe motiv că a făcut politică prin participarea la activitatea unui ONG-uri din care făcea parte.

„Cu majoritate, Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul
judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată. În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ.

Pe 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare.

Danileţ susţinea că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată. În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut