Daniel Buda, apel adresat mediului economic și de afaceri

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a atras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, că începând cu 2021, România are peste 80 miliarde de euro la dispoziție și șansa istorică de a se conecta la trendul european al dezvoltării post-pandemie. El a adresat un apel către mediul economic și de afaceri de a deveni parteneri ai Guvernului în ceea ce înseamnă absorbția fondurilor europene.

„România are astăzi previzionați de la UE 83 de miliarde de euro. Fac un apel la mediul economic și de afaceri de a deveni parteneri cinstiți și onești ai Guvernului în ceea ce înseamnă procesul de absorbție a fondurilor europene, pentru că acești bani vor veni în România, doar în măsura în care vom reuși să întocmim proiecte mature și capabile să dezvolte sectoare economice durabile. Dacă România nu va reuși să atragă acești bani, se vor adânci decalajele între țara noastră și celelalte state ale UE”, a declarat Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a mai subliniat că România nu-și mai poate permite să irosească alți patru ani alături de PSD – partidul stagnării, partidul trecutului care a arătat deja că nu știe și nu vrea să folosească fondurile europene. În opinia sa, din contră, soluția liberală a dezvoltării, folosind masiv pentru investiții fondurile europene, va reuși acel salt de care avem nevoie pentru a ajunge la nivelul economiilor dezvoltate din UE.

Pe de altă parte, Daniel Buda a subliniat că subvențiile pentru fermieri vor putea crește dacă aceștia își achită toate obligativitățile pe ceea ce înseamnă practicarea unei agriculturi ecologice.

„Uniunea Europeană, prin programele pentru agricultură pune bani la dispoziția fermierilor, dar în același timp prin aceste practici agricole ecologice, urmărește combaterea schimbărilor climatice. Astăzi, suntem în situația în care avem fenomene de secetă severă în diverse părți ale anului și precipitații abundente în altele, iar acest lucru nu poate fi orprit de pe o zi pe alta, presupune niște activități pe o durată mai lungă. Avem bani de la UE care vor fi injectați în domeniul agricol, pentru a putea lupta împotriva acestui fenomen meteo sever. Fac apel la români să își îndrepte opțiunile spre produse românești, pentru că astfel sprijină sectorul agricol din România”, a mai spus europarlamentarul clujean.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut