Dan Petrescu: ”Vom întâlni un adversar rănit. Toate meciurile cu Hagi au fost pe muchie de cuțit”

CFR Cluj joacă, duminică, cu echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța, cea care a suferit două înfrângeri severe pe teren propriu în ultimele două partide, cu Universitatea Craiova, scor 0-3, și cu FCSB, scor 0-4. Dan Petrescu, antrenorul echipei din Gruia spune că partida va fi una extrem de grea, și că ea va fi decisă, ca de fiecare dată, de micile detalii. Petrescu a mai spus că nu crede că s-a petrecut ceva necurat la meciul Farului cu FCSB, suspectat de mulți că a fost cedat prea ușor de echipa de pe litoral: ”Nu cred că e altceva la mijloc, pentru că la mijloc e Hagi, și el nu poate fi luat în discuție în acest sens”

”Nu aș spune că jucătorii au mai multă încredere acum după victoria de la Chiajna, e vorba despre forma de moment, dar sper să aibă mai multă încredere în ei pentru că forma lor n-a fost prea bună în ultima perioadă, dar și asta e normal după un an fantastic. În rest, s-au antrenat excelent, starea de spirit este foarte bună după victorie. Rămâne de văzut ce putem face duminică, ca să mai putem obține o victorie foarte importantă pentru a câștiga campionatul.

Susic s-a accidentat și, din păcate, e out pentru restul sezonului, s-a accidentat la genunchi acum două zile. În locul lui va apărea Hoban pe listă. Omrani nu s-a prea antrenat tot din cauza unei accidentări, a fost și Ramadanul, Sigurjonsson s-a accidentat și el de vreo trei zile. Ăn restu, toți jucătorii s-au antrenat sută la sută.

Ca orice meci de play-off, va fi foarte greu, și ca orice meci împotriva lui Hagi, mai ales că echipa vine după două înfrângeri dureroase. Îmi dau seama cam ce a fost acolo în cabină, îmi dau seama că Hagi nu e fericit. Sunt convins că vor veni să joace, exact așa cum au făcut-o în meciul tur, când a fost 0-0 și intensitate foarte bună în meci. De altfel, toate meciurile noastre cu Farul au fost pe muchie de cuțit și, din nou, micile detalii vor face diferența. E clar că vom întâlni un adversar rănit, nu cred că se gândea vreodată Hagi că va pierde la asemenea scoruri două meciuri acasă, și sunt convins că vor veni motivați. Și noi, de asemenea, suntem foarte motivați, va fi, ca de obicei, un meci foarte greu cu Farul”, a declarat Dan Petrescu.

Antrenorul campioanei României n-a vrut să intre în polemici legate de felul în care a evoluat echipa lui Hagi cu FCSB, dar și cu Universitatea Craiova.

”Eu nu pot da explicații despre alte meciuri. Pot să spun că FCSB a jucat foarte bine la ultimul meci, a făcut 4-0. Altă explicație nu pot să dau, pentru că nu sunt acolo, și nu știu. Și orice declarație aș da s-ar interpreta. Eu știu doar atât, că vom juca cu Farul iar meciul va fi foarte, foarte greu. FCSB a avut un meci ușor cu Farul pentru că are echipă bună, cu jucători în formă, cu Olaru, cu Popescu, toți sunt acum în formă și e normal să câștige. Dacă sunt în formă, bravo lor. Nu cred că e altceva la mijloc, pentru că la mijloc e Hagi, el nu poate fi luat în discuție că poate să facă, doamne ferește, nu știu ce. Sunt convins că a fost un meci în care a câștigat echipa cea mai bună și cea mai în formă în momentul de față”, a mai spus Petrescu.

De asemenea, tehnicianul a spus că a rămas șocat când a auzit că s-a scris că ar avea un conflict cu Debeljuh.

”Am rămas șocat. Oricum ca anul acesta parcă niciodată nu s-au scris în presă atâtea răutăți încât nu mă mai surprinde nimic.

Debeljuh a jucat în ultimul meci, va juca și duminică. S-a antrenat foarte bine. Posibil să înceapă pe bancă, posibil să fie titular, dar n-am avut nimic cu el. Ce a fost mai demult a trecut, el a înțeles, și de atunci joacă foarte bine, e golgheterul echipei.

Eu n-am dat în nimeni, n-am făcut aluzii, dar toată lumea dă în mine non-stop de când sunt aici. Asta e realitatea, n-am cum să mă apăr decât prin rezultate. Ce să fac? Să încep să vorbesc? Am o meserie, trebuie s-o respect și să scot rezultate, restul e can-can”, a încheiat antrenorul CFR-ului.

Partida cu Farul Constanța se va desfășura duminică, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, cu începere de la ora 21.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut