Dan Petrescu: ”Vom ajunge la 9 meciuri pe lună. Mi se pare exagerat!”

CFR Cluj joacă, miercuri, în etapa a opta din Superligă, împotriva celor de la FC Voluntari, ultima partidă înaintea debutului în grupele Conference League de săptămâna viitoare. Dan Petrescu va reveni pe banca campioanei României după cele două etape de suspendare, și crede că meciul cu cei de la Voluntari va fi unul dificil. De asemenea, tehnicianul a dat asigurări că, în zilele următoare, vor mai veni jucători noi la echipă.

”Sunt supărat pe ultimul rezultat din campionat. Chiar dacă n-am fost pe bancă, tot eu sunt vinovat, fiind antrenor. Mă gândesc că a venit mult prea repede acest meci după euforia calificării în grupele Conference League. A fost, din nou, o oră nepotrivită pentru CFR, ori de câte ori jucăm la 4-5-6 după-amiază niciodată nu ne iese. Suntem obișnuiți să jucăm seara, în plus au fost și schimbări multe, s-a văzut că cei care au intrat dintre cei care au jucat seara, nu erau la nivelul maxim, și mă refer la Deac, Camora și Petrila. Avem, totuși, 15 jocuri în nici măcar două luni, mai vin câteva în perioada următoare câteva și vom ajunge la 9 meciuri pe lună. Mi se pare, deja, exagerat. Noroc că s-a amânat meciul cu Sibiul, am auzit că se va amâna și derby-ul cu FCSB, ceea ce ar fi fantastic, și pentru noi dar și pentru ei, ca să putem pregăti meciurile de joi din grupe, mai ales că sunt probleme de lot, sunt accidentări, și e o stare foarte mare de oboseală la echipă.

Dacă Petrila va pleca, așa cum se vorbește, eu nu mă opun, n-am nimic împotrivă. Eu îi urez baftă, dar el nu m-a spus nimic, va juca în meciul cu Voluntari. Vor mai veni jucători până la meciul de joi din grupe, clubul nu doar vinde jucători, ci și aduce alți jucători. Perioada de transferuri se încheie sâmbătă, și veți vedea că vor mai veni jucători, cel puțin un atacant și un mijlocaș central.

Există greutăți în a găsi jucători liberi de contract și să fie și valoroși, așa cum vrem noi la CFR. Au fost cinci ani în care s-au ghicit bine jucătorii, posibil acum să fie o perioadă mai grea, pentru că rezultatele asta spun. N-am trecut niciodată printr-o asemenea situație în campionat, indiferent că jucam bine sau nu în cupele europene, în campionat ne făceam treaba. Acum, cei care au jucat în campionat n-au reușit să aibă rezultatele pe care le-am avut în trecut. E un mare semn de întrebare, și trebuie să vedem ce facem în continuare, pentru că nu poti să dai mereu vina pe ghinion sau pe oboseală. Încercăm să mai luăm doi-trei jucători din mers, dar cred că cel mai bun jucător pentru noi va fi o pauză. Sunt convins că 2-3 zile de pauză vor rezolva problemele la echipă, și nu vă dați seama ce bine e că s-a amânat acest meci cu FCSB.

În ce privește meciul cu Voluntari, Ciobotariu i-a obișnuit prost, i-a dus în play-off, au terminat pe locul patru, acum așteptările sunt la fel. A plecat Tamaș, a venit Matricardi, a plecat Briceag, au adus un jucător din Franța, a plecat Ion Gheorghe, a venit Florea, a plecat Rață, dar am înțeles că s-a întors. Din punctul meu de vedere sunt cam la fel ca anul trecut, nu e mare diferență. Anul trecut au început tot așa rău, apoi și-au revenit. Au un lot foarte bun, un joc bine organizat, joacă cu cinci fundași. Va fi un meci foarte, foarte greu, pentru că la cum jucăm noi acum acasă, ce meci nu e greu?

E clar că acum CFR nu mai e CFR-ul din anii trecuți, rezultatele o spun. Toate echipele au un astfel de ciclu, și Juventus a avut un ciclu de 7-8 ani, să vedem cât va dura și la noi. Antrenorul e același, jucătorii nu. Înainte n-aveam voie să pierdem două meciuri acasă”, a declarat Dan Petrescu înaintea partidei cu FC Voluntari.

Meciul se va disputa pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia, cu începere de la ora 19.15.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut