Dan Petrescu: ”Nu poți avea un meci mai greu acum decât la Farul acasă”

CFR Cluj va juca, sâmbătă, în a doua etapă a play-offului Ligii I, în deplasare cu Farul Constanța. Dan Petrescu are valid tot lotul pentru meciul cu echipa lui Gheorghe Hagi, cu excepția lui Buș, care s-a accidentat la antrenamentul de joi, și spune că un meci mai greu în momentul ăsta nu poți să-l ai decât dacă joci la Constanța împotriva Farului, unde Hagi e antrenor”.

”Farul, la meciurile de pe teren propriu, este echipa cea mai bună, mai bună decât CFR, mai bună decât și FCSB sau Craiova. Are cel mai bun joc de atac posibil pe teren propriu. Asta am simțit-o și noi la meciul precedent, atunci am avut noroc, am recunoscut. Am ajuns foarte rar la poartă și am marcat două goluri. Ei avut foarte multe ocazii, un portar în formă excelentă. Dacă o să jucăm la fel ca și atunci, sigur o să pierdem meciul de sâmbătă. Trebuie să fim mult mai buni, mai atenți, trebuie să le punem mai multe probleme și mult mai buni pe faza defensivă. Sunt conștient că în acest meci Nedelcu, Iancu și Omoc, care n-au jucat la ultimul meci cu FCSB vor reintra, iar cu acești trei jucători forța celor de la Farul este mult mai mare, mai ales dacă mă gândesc la jocul de atac.

Oricum, mă bucur că am tot lotul la dispoziție, și o repet, acest campionat va fi decis de jucătorii de pe banca de rezerve. E foarte important să ai jucători pe bancă, care nu doar că sunt buni, ci înțeleg spiritul și intră în teren cu mentalitatea corectă.

Spun că cele trei formații din față, CFR, FCSB și Craiova au cele mai mari șanse la câștigarea campionatului. Am văzut și declarațiile lui Reghecampf, care înainte mă certa că spuneam că nu suntem încă campioni, acum visează și el la titlu, așteaptă pași greșiți din partea noastră, sau să ne bată în meciurile directe. Dacă FCSB și Craiova ne bat de două ori, amândouă pot urca înaintea noastră. Mai sunt 27 de puncte în joc… Este posibil orice în acest play-off. Anul trecut, Craiova a avut foarte mulți accidentați, FCSB juca cu copiii și juniorii la un moment dat, și au avut multe probleme. În acest moment însă, nicio echipă nu are probleme de niciun fel, deci toate trei echipele pot bate pe oricine, și între ele oricând. Totul este posibil, deci”, a declarat Dan Petrescu, joi, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Farul.

Referitor la greșelile de arbitraj din fotbalul românesc, și în mod special la cele din meciul FCSB-Farul din ultima etapă care au și decis formația învingătoare până la urmă, antrenorul CFR-ului le acordă oarecare circumstanțe prin absența VAR-ului.

”Arbitrii români au acum scuza că nu există VAR. Și Rusandru are, în opinia mea, pentru a fost o fază grea cea la care n-a dat penalty. Dacă avea VAR, sunt convins că era simplu. Se ducea, se uita, și dădea penalty. Cât despre mine, știți că eu sunt mai vulcanic pe bancă, n-am mai avut ce să comentez pentru că nu au fost greșeli nici pentru noi, nici împotriva noastră, și așa aș vrea să fie în continuare.”, a mai spus antrenorul campioanei României.

Referitor la meciul pe care-l va disputa împotriva echipei bunilor săi prieteni, Gică Popescu și Hagi, antrenorul CFR-ului spune că nu obișnuiește să vorbească cu aceștia înaintea meciurilor.

”Cu Popescu nu vorbesc niciodată înainte de meciuri, Gică vine la mine la vestiar mereu înaintea meciurilor, stăm puțin de vorbă, nu vorbim despre fotbal. Dar vă dați seama că el este conectat sută la sută, este foarte supărat pe ultimul meci, e supărat pe toată lumea, are și dreptate. Cu noi va fi foarte, foarte conectat, cu dorința de revanșă, și cred că un meci mai greu în momentul ăsta nu poți să-l ai decât dacă joci la Constanța împotriva Farului, unde Hagi e antrenor”, a mai spus Petrescu.

Partida dintre CFR și Farul se va disputa sâmbătă seara, FCSB va juca în deplasare cu FC Argeș duminică, iar Craiova va evolua, tot în deplasare, cu FC Voluntari, vineri.

În acest moment, clasamentul Ligii I, în play-off, arată astfel:

  1. CFR 41 pcte
  2. FCSB 34 pcte
  3. Univ.Craioca 31 pcte
  4. Voluntari 24 pcte
  5. Farul 24 pcte
  6. FC Argeș 24 pcte

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut