Dan Petrescu: ”Nu mai suportă nimeni să fie CFR pe primul loc. Va fi război în play-off!”

CFR Cluj joacă, luni, la Sfîntu Gheorghe, împotriva celor de la Sepsi, și are nevoie neapărată de cele trei puncte pentru a reveni în poziția de lider în SuperLigă. Înaintea acestui loc, Dan Petrescu se plânge de subțirimea atacului formației sale, în condițiile plecării lui Malele și a accidentării lui Bîrligea. De asemenea, tehnicianul feroviarilor anticipează un play-off în care orice va fi posibil, și spune că lupta pentru titlu ar putea fi influențată de arbitraje. ”Nu sunt liniștit, va fi război în play-off, se vor întâmpla multe, și cu VAR și fără VAR. Eu am crezut că dacă avem VAR va fi liniște, dar m-am înșelat din păcate”, a spus antrenorul campioanei României.

”Va fi un meci care pe care”

”Va fi un meci care pe care dacă ei au neapărat de victorie ca să joace în play-off, iar noi avem nevoie de victorie ca să trecem pe primul loc. Un meci important pentru ambele echipe, deci. Jucăm împotriva unei echipe foarte bune, cu un antrenor foarte bun, care face mereu jocuri foarte bune pe teren propriu. Mai câștigă și cu 7-0, și cu 5-0, au și pierdut cu 1-0, dar de obicei câștigă.

Sunt conștient că va fi foarte greu, dar pentru moralul nostru e foarte important să rămânem în starea asta pozitivă, cu rezultate bune în continuare.

Cred că U Cluj (după victoria cu Farul, n.red) s-a ajutat pe ea. Nu cred că ar fi vrut să ne ajute, vă dați seama. Nu trebuie să ne gândim că trebuie să fim ajutat de alții, trebuie să ne ajutăm singuri. Dar, e un rezultat care, dacă noi vom câștiga ar fi fantastic pentru echipă.

Burcă a revenit la antrenamente, Manea și Bîrligea sunt accidentați, iar Maglica va fi suspendat pentru acest meci. În atac suntem subțiri, avem soluții puține, banca e tot mai scurtă. Aici mă tem puțin, pentru că și la meciul cu UTA nu era deloc o bancă atrăgătoare pe atac, și rămânem în continuare cu puține soluții și pentru meciul cu Sepsi. Nu-mi place asta pentru că vine play-offul și avem nevoie de soluții în atac dacă vrem să câștigăm titlul.

”CFR nu e ajutată de arbitraje, dimpotrivă”

Nu înțeleg încă de ce s-a zis că la meciul cu UTA au fost greșeli pro-CFR, pentru că acestea au fost întoarse de VAR. S-a zis că n-a fost penalty, l-am ratat, am dat gol, s-a zis că a fost fault, s-a dat fault, Maglica a luat roșu, deci până la urmă nu au fost greșeli. A mai fost cu discuția cu un penalty la Sava și unul la Cvek, cred că ultimul a fost mai clar decât cel de la Sava. Deci, în opinia mea, CFR nu a fost avantajată în niciun caz de arbitru la acest meci, dar nu cred că arbitrul a făcut greșeli dacă a fost corectat de VAR, la penalty s-a considerat că a fost o atingere la genunchiul lui Maglica. Dar, a fost o exagerare, pentru că CFR a fost dezavantajată tot sezonul, și acum, înainte de play-off, se încearcă să se spună că CFR e ajutată de arbitraj, dar statistica spune altceva. CFR a fost dezavantajată în acest campionat, dar se pune presiune invers, pentru că nu mai suportă nimeni să fie CFR pe primul loc, asta e clar. S-a plictisit toată lumea de noi.

Nu mă afectează decizia de la UEFA, pe cei din conducere trebuie să-I întrebați de treaba asta. Eu îmi fac treaba de antrenor, eu vreau să câștig meciuri. Cei din conducere mi-au spus că nu e nicio problemă. Eu nu văd nicio problemă ca CFR să nu joace în cupele europene în sezonul următor. Nu e nicio șansă ca noi să fim suspendați, numai dacă va mai fi o abatere, dar nu cred că se va mai întâmpla.

”Sunt fericit pentru Lazio”

Lazio a câștigat pe terenul lui Napoli și așteptam și eu comentatorul să spună – uite ăștia au jucat de la egal la egal cu CFR și îi bat pe cei de la Napoli. Iar n-a fost bine, tot CFR trebuia să facă aia, antrenorul a fost prost, jucătorii…. Ne-am săturat de toate astea aici în România. Zero aprecieri în România pentru CFR. V-am mai zis eu cu Mondialele, cu cei 40 de ani, o să vedeți și cu cupele europene, mai stați puțin. Când vom mai ajunge în primăvara europeană, o să ajungeți la vorbele mele. Nu mai ajungem în primăvara europeană în România, doar CFR poate va mai face asta, altă echipă nu va mai ajunge acolo! Iar Lazio a jucat de la egal la egal cu noi, diferența a fost făcută de Immobile, acum au bătut pe Napoli, care este la ora asta cea mai bună echipă din Europa, iar asta spune că și noi am făcut un meci bun. Doar atât voiam și noi, o mică apreciere, să se spună că am făcut un meci bun, exact cum au făcut fanii care ne-0au aplaudat după meci, pentru că, într-adevăr, CFR a făcut o figură extraordinară cu Lazio. Și dacă Lazio e pe locul doi în Italia nu poți spune că CFR trebuia să atace și mai nu știu ce. Trebuie să ne gândim logic, dar la noi nu este logică. Noi vrem scandal, ceartă și țipete. Cei care fac asta nu muncesc, eu muncesc de dimineața până seara, ceilalți vorbesc. Treaba lor, eu rămân în continuare pe drumul meu. Dar, ca să o știți și pe asta, sunt fericit pentru Lazio.

”Și Scuffet merită la naționala Italiei”

M-a surprins plăcut convocarea lui Compagno la naționala Italiei. E un lucru pozitiv pentru fotbalul românesc, e o premieră. Am vorbit cu Simone Scuffet în autocar și mi-a spus că n-a fost nici el surprins pentru că antrenorul lor, Mancini, vrea mereu ceva nou, să aducă jucători cu entuziasm. Compagno merită convocarea, în opinia mea, dar m-a surprins, nu mă așteptam să-l cheme, și m-aș bucura să-i facă o surpriză și lui Simone selecționerul. De ce nu, să-l cheme și pe el, pentru că a făcut un sezon excelent până acum?

Trebuie să găsim neapărat un atacant, după ce a plecat și Malele, v-am zis e foarte greu, nu avem soluții. Dacă-l aveam de acum pe Otele, nu mai aveam probleme pentru că el joacă pe două posturi, și extremă și vârf, exact acolo unde suferim noi. Malele ne-a lăsat atunci când lista era făcută, asta m-a deranjat cel mai mult. Vreau jucător nou, dar să fie atacant.

Nu sunt liniștit, va fi război în play-off, se vor întâmpla multe, și cu VAR și fără VAR. Eu am crezut că dacă avem VAR va fi liniște, dar m-am înșelat din păcate.

Cupa României este un obiectiv în continuare pentru noi dacă am ajuns în sferturi, dar anul trecut am folosit în cupă foarte mulți jucători care nu prea jucau. Acum nu știu ce se va întâmpla, poate va trebui să jucăm în atac cu jucători de la echipa a doua la meciul cu FC Argeș. Eu aș vrea să bag jucătorii cei mai buni, dar prioritatea mea e meciul următor, și acum meciul cu Sepsi e prioritatea”, a declarat Dan Petrescu.

Partida de la Sfîntu Gheorghe, dintre Sepsi și CFR, se va desfășura luni, cu începere de la ora 20.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut