Dan Petrescu: ”Nu mă gândesc încă la al șaselea titlu”

CFR Cluj joacă, joi, pe teren propriu, împotriva celor de la UTA Arad, într-o partidă din etapa a 28-a din SuperLigă. Înaintea acestui joc, echipa din Gruia este pe locul 2 în clasament, cu 56 de puncte, la cinci puncte distanță de liderul Farul Constanța, care a câștigat, marți, cu 2-0, în fața celor de la Sepsi. Sf. Gheorghe.

Dan Petrescu, antrenorul campioanei României spune că UTA e un adversar redutabil, în ciuda locului ocupat în clasament, mai ales că echipa sa se confruntă cu unele probleme de lot.

”Este incredibil unde se află UTA acum. Sunt șocat de poziția lor în clasament. Nu înțeleg cum au ajuns acolo, la ce jucători au, dar asta se poate întâmpla oricărei echipe. Mă gândesc la Chelsea, care are jucători fantastici, dar care e pe locul 11 în Premier League. Cei de la Arad au pierdut nemeritat cu Farul, cu Chindia trebuiau să câștige, cu Sibiul… Au avut și ghinion. Față de noi au acum și trei zile în plus de odihnă, sunt îngrijorat și de acest aspect. Avem și accidentări, și suspendări, și atunci viața noastră va fi foarte grea joi.

Sper să-l refacem pe Bîrligea până la meciul cu U Cluj, să fie apt de joc până atunci. E deja în Serbia la tratament. Încercăm să-l recuperăm și pe Krasniqi, lovit la gleznă la Ploiești, nu știu încă dacă va juca cu UTA. Manea s-a accidentat și el, să vedem dacă se va putea antrena și el. Îl avem și pe Boateng suspendat, din păcate.

Maglica n-a jucat încă un meci întreg, n-are foarte multe antrenamente, îl cunosc bine, l-am avut la trei echipe, când va fi pregătit sută la sută voi începe meciul cu el. E posibil însă încep cu el meciul cu UTA, mai ales că nu vom baza pe Bîrligea.

Nu-mi convine că jucăm de la ora 17.00, pentru că aș fi vrut să mai fac un antrenament joi dimineață, dar nu mai am cum să-l fac. Să ne dea Dumnezeu să avem energie și să fiu inspirat, pentru că sunt convins că la cum a jucat UTA în ultimul timp, cu entuziasm și agresivitate, ne va fi foarte greu. Meciurile cu ei au fost mereu strânse, nu știu dacă au pierdut în acest campionat vreun meci la două goluri, ceva le lipsește, ceva nu merge bine.

Zi de zi apar tot felul de știri despre mine, mai mult negative decât pozitive, asta e clar. Se inventează multe lucruri, cum s-a inventat și asta cu Malele, că a plecat după ce s-a certat cu mine. Se inventează lucruri ca să nu fie bine la CFR, și nici pentru mine. Sincer, trebuie să mă concentrez la fotbal, ce zice lumea mă interesează mai puțin. Eu trebuie să mă concentrez, dacă ai rezultate ca antrenor ești bun, dacă n-ai nu ești bun. Restul e can-can.

Nu mă gândesc încă la al șaselea titlu. În primul rând știu că anul ăsta va fi foarte greu, sunt conștient că nu mai e ca în anii trecuți erau 2-3 echipe care se băteau la titlu. Acum va fi dramatic, va fi un play-off cu de toate, va fi frumos pentru fani, pentru presă. O să fie probleme foarte mari și cu arbitri, și cu VAR-ul. Toate echipele din play-off se vor bate la titlu, poate doar Sepsi cu șanse mai puține”, a declarat antrenorul Dan Petrescu, înaintea partidei cu UTA Arad.

Partida de joi din Gruia, la care doamnele și domnișoarele vor avea intrarea gratuită, va începe la ora 17.00.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut