Dan Petrescu: ”Ne dorim titlul, dar nu e capăt de planetă dacă nu reușim anul ăsta!”

CFR Cluj joacă, luni, cu Petrolul Ploiești, și nu are decât varianta victoriei pentru a se menține în plasa liderului din SuperLigă, Farul Constanța. Înaintea partidei, Dan Petrescu, tehnicianul campioanei României, se teme atât de starea terenului, cât și de atacul ”de speriat” al gazdelor, în frunte cu Budescu. La conferința de presă de dinaintea meciului, Petrescu a criticat, din nou, felul în care Roger a plecat de la Cluj, dar a avut și cuvinte de laudă la adresa veteranului Ciprian Deac, dar și a lui Krasniqi, despre care spune că este curtat de multe cluburi din străinătate.

„Nu avem un lot cum mi-aș dori să fie. Am zis-o mereu, ni se taie jucători, pleacă jucători care nu sunt pe listă. E cazul lui Roger. El trebuia să fie la noi, joia viitoare joacă împotriva noastră.

Eu nu mai înțeleg fotbalul, nu mai înțeleg ce reguli sunt în fotbalul ăsta. El are contract cu tine și pleacă atunci când vrea. Pe mine mă depășește ce se întâmplă acum la fotbal, eu nu înțeleg cum un jucător pleacă unde vrea el, când vrea el. Avea contract cu noi, a plecat și joacă la alții. Așa ceva… Și asta din cauză că n-avem voie să mai punem pe listă

Să ne lase în pace cu lista asta a lor. Asta e problema numărul 1, că nu avem jucători de atac suficienți, să schimb cum vreau eu.

La Ploiești nu știu cum va fi, chiar acum mă uitam la meciul Petrolul – Chindia, când au jucat pe nămol. Între timp au mai jucat cu Sibiul acasă, și arăta puțin mai bine. Ce putem face? Dacă ne plângem, degeaba ne plângem. Trebuie să jucăm pe el. Aș vrea să jucăm pe un teren bun, dar nu cred că va fi.

Mi se pare că la meciul cu Budescu a arătat ca la 20 de ani, așa a alergat, și știți că dacă Budescu are chef să joace, Petrolul câștigă cu orice echipă. E un jucător deosebit, un decar ca și Hagi, care poate inventa orice, oricând. Pe lângă el e și Grozav, Irrobiso, un alt jucător extraordinar, aceștia formează o tripletă de speriat în atac, după părerea mea. Petrolul este surpriza plăcută a campionatului, dar nu știu dacă mai are cum să ajungă în play-off. Chiar dacă au avut probleme cu antrenorii, cu banii, Petrolul și Sibiul au surprins prin rezultate, iar cei de la Petrolul sunt mult mai buni acasă decât în deplasare, iar atu-ul lor numărul unu este, clar, Budescu.

Obiectivul nostru numărul unu este câștigarea campionatului, dar nu mai suntem în poziția avută anul trecut. Eu fac calcule să fim pe primul loc după play-off nu după sezonul regular, dar anul ăsta va fi mult mai greu. Trebuie să acceptăm situația în care suntem,  u trebuie să fim stresați, speriați. Alții trebuie să fie mai speriați și stresați, pentru că nu au luat campionatul de atâția ani. Nu cred că e capăt de planetă dacă nu luăm titlul, dar eu voi da tot ce am mai bun ca să câștig iar.

Cred că Deac, în ultimele două jocuri, a fost cel mai bun de pe teren, a alergat fantastic, și nu m-ar surprinde să fie în cea mai bună formă din carieră în ultimele meciuri. Astăzi (sâmbătă, n.red) trebuia să se odihnească, însă a rupt terenul! Îl văd în continuare motivat, îmi place atitudinea lui, mă voi baza pe el în continuare sută la sută!

Despre Krasniqi, am niște prieteni care m-au întrebat de el și mi-au spus că se interesează multe cluburi de el. Le spun tuturor că e foarte bun, că e un profesionist extraordinar. Nu mă miră deloc că există interes pentru el. Am zis, nu m-ar mira să plece în această vară pe o sumă importantă”, a declarat Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului cu Petrolul Ploiești.

Partida dintre Petrolul și CFR Cluj se va disputa luni, la Ploiești, cu începere de la ora 20.00.

Sandu Mureșan

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut