Dan Petrescu: ”În loc să fim fericiți că CFR Cluj face rezultate în Europa, s-a scris mai mult de alții care au pierdut cu 5-0!”

Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, a răbufnit duminică, la o conferință de presă, nemulțumit că victoria echipei de la Praga nu a fost apreciată așa cum ar fi trebuit.

”Am primit mesaje de felicitare după meciul de la Praga, m-a felicitat și Hagi, Prunea, Ionel Ganea, și cam atât. Oricum, nu a fost prea apreciată în țară victoria noastră, din ce am văzut, dar asta e ceva normal pentru noi. S-a scris mai mult despre o altă echipă decât despre noi. Cred că dacă pierdeam noi cu 5-0, și cealaltă echipă câștiga cu 1-0, toate ziarele scriau ce trebuie să scrie despre Dan Petrescu. Când e de bine, nu scrie nimic de bine despre Dan Petrescu.

Victoria asta este cea mai mare din cariera mea, dar nu s-a prea scris despre asta, nu prea a apreciat-o nimeni. Asta e, ăsta e fotbalul din România, accept orice. Dacă bătea Steaua, Craiova sau Rapid. Dacă noi făceam 0-5 și acuma se scria despre mine, că mă dă patronul afară, și așa mai departe. România e pe tobogan, ce credeți că era dacă nu era CFR? Noroc cu CFR, că s-a făcut ceva în Europa. Singura echipă doin România care a făcut ceva este CFR Cluj, dar asta nu convine, din păcate. În loc să fim fericiți că CFR Cluj face rezultate, ne gândim la altii care pierd cu 5-0!”, a spus Dan Petrescu.

”Acum 20 de ani erau și meciuri ușoare, acum nu mai sunt”

Tehnicianul campioanei României n-a dorit să comenteze nici șansele naționalei în grupa preliminară pentru calificarea la Campionatul European, grupă din care mai fac parte: Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

”Nu va fi niciun meci ușor, indiferent cu cine jucăm în grupe cu naționala, sau cu alte echipe în competițiile europene. Nu mai există meci ușor! Acum 20 de ani mai erau meci ușoare, acum nu mai sunt!”, a mai spus Dan Petrescu.

”Va fi un meci foarte greu cu UTA”

În ce privește partida cu UTA de luni, din Superligă, Dan Petrescu a spus că îi așteaptă pe jucătorii săi un meci foarte greu.

”UTA, acasă, este o echipă diferită, are trei victorii pe teren propriu, asta și datorită faptului că publicul îi ajută fantastic, pune mare presiune pe adversari și pe arbitru. Sunt convins că la fel va fi și în meciul cu noi. Ultima dată când am jucat acolo am câștigat cu noroc, echipa lor a jucat foarte bine, foarte agresiv. Cei de la Arad au un avantaj mare că sunt odihniți, iar din acest punct de vedere noi vom suferi mult. E foarte greu să joci din trei în trei zile, asta e realitatea. Avem deja 11 meciuri în Europa, încă un campionat, cum ar veni. Echipele noastre au 12 meciuri în campionat, noi avem deja 11 doar în Europa, deci va fi un meci foarte greu din toate punctele de vedere pentru noi, sper că și pentru UTA.

Nu știu dacă vor fi multe schimbări în echipă, sunt și vreo 9-10 jucători accidentați, jucători care ne-ar fi ajutat dacă erau și ei cu noi: Bălgrădean, Burcă, Bordeianu, Buș, Billong, Vito-Mistrati, posibil și Brown. Aș vrea să pot face niște schimbări, dar nu știu dacă voi putea în aceste condiții.

A fost un joc cu intensitate maximă la Praga, pe un teren foarte greu, și asta s-a văzut zilele astea la antrenament, jucătorii resimt oboseală. Meciul care vine, cel cu UTA, este cel mai important de departe, campionatul e foarte important”, a mai spus Dan Petrescu.

Partida de luni dintre UTA și CFR Cluj va începe la ora 20.30.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut