Dan Petrescu: ”Îi rog pe fani să vină lângă noi. Avem nevoie de ajutorul lor!”

CFR Cluj a câștigat cu FC Argeș meciul disputat luni seara în Gruia și s-a desprins la opt puncte în fața celor de la FCSB. Cu toate acestea, antrenorul campioanei României spune că titlul nu este încă jucat, invocând cele 21 de puncte puse încă în joc, dar și dublele rămase de disputat atât cu FCSB cât și cu Craiova.

La conferința de presă de după meci, Dan Petrescu a făcut apel către suporterii echipei să vină în număr mare la partida următoare de pe teren propriu, cea cu FCSB, afirmând că echipa are nevoie de ajutorul lor: ”Publicul din Cluj e pretențios, e mereu nemulțumit, dacă nu e 3-0 la pauză, e dezastru”, a spus Petrescu

”Niciodată nu sunt mulțumiți spectatorii aici la Cluj, de cinci ani de când sunt eu aici. Din păcate, asta e realitatea, o acceptăm, dacă nu e 3-0 la pauză la Cluj e dezastru. Am bătut orice recorduri mondiale cu echipa asta, și tot nu e bine. Noi am jucat, am câștigat, așa vom face mereu, sunt și spectatori mulțumiți, după meci au rămas și ne-au aplaudat. Dar, am spus-o de când am venit aici, pot să iau și 10 titluri la rând, să ajungem în semifinale în Champions League și dacă pierdem primul meci vom fi huiduiți. Asta e realitatea, nu numai la Cluj.

Mi-aș dori ca fanii noștri să fie un pic mai calzi și mai lângă echipă. Chiar îi rog foarte frumos să vină la următorul meci acasă cu FCSB și să ne ajute mai mult, să fie lângă noi. Nu îi critic, doar îi rog frumos să vină și să ne ajute. Echipa are nevoie de ajutorul lor!”, a spus Dan Petrescu.

”Nu conta dacă câștigam cu 5-0, importante erau cele trei puncte”

”Deși am câștigat, nu consider nici acum că suntem mult mai aproape de titlu pentru că mai sunt 21 de puncte în joc. Trebuie să jucăm de două ori cu FCSB și de două ori cu Craiova, în plus toate meciurile sunt grele, cum a fost și cel cu Argeșul. Știam că va fi un meci echilibrat, după meciurile naționalei, după virozele care au trecut pe aici. Ciprian Deac nu s-a antrenat patru zile, de asta nici n-a intrat de la început, Costache a simțit ceva la piept, nu cred că a fost vreun jucător care să fi fost în formă maximă. Cu atât e mai importantă această victorie, doar asta a contat, nu felul în care jucăm. E clar că n-a fost cel mai bun joc al nostru, sunt realist. Per total, victoria a fost meritată, am avut mai multe ocazii. Nu conta dacă câștigam cu 1-0, 2-0, 3-0, 5-0, importante erau cele trei puncte, trei puncte sunt trei puncte.

Petrila, este a nu știu câta oară când intră și schimbă soarta meciului, îmi pre bine că înțelege situația și nu se supără. Nu e un jucător de fițe, un jucător de echipă la fel ca Dugandzic și Debeljuh, toți se antrenează extraordinar. Ăsta e secretul lor. Mai ales Debeljuh, în fiecare zi vine și stă două-trei ore în plus, iar acest lucru se vede la meci. Au început mulți jucători să învețe de la Deac să facă antrenamente în plus, și dacă faci acest lucru la meciuri îți iese. El a știut să speculeze un moment extraordinar, pentru că fundașul a făcut o greșeală, dar, dacă te uiți, el era acolo. Dugandzic la fel, ma bucur că am doi atacanți foarte buni, mai ales că Buș e accidentat și am nevoie de amândoi”, a mai spus Petrescu la finalul partidei cu FC Argeș.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut