Dan Petrescu: ”Fotbalul n-are logică uneori”

Antrenorul Dan Petrescu a declarat că reușita FCSB-ului, venită pe final de meci, a luat prin surprindere toată banca tehnică a echipei. ”Fotbalul n-are logică uneori. Toți ne gândeam că noi vom fi cei care vom marca”,a  spus Dan Petrescu, la conferința de presă de după meciul din Gruia.

”În prima repriză FCSB a fost mai bună, toată lumea a văzut asta. Au avut mai multe ocazii, au fost mai agresivi. În repriza a doua noi am fost cei care au controlat meciul mai bine, ei n-au avut nicio ocazie, am avut în schimb noi. Chiar înainte de golul lor am avut o ocazie mare prin Yeboah. Fotbalul se joacă pe goluri, însă. Cred că dacă se termina 0-0 era un rezultat corect, dar ei au dat gol, și asta înseamnă că au meritat să câștige.

În prima repriză parcă a fost meciul cu Slavia Praga. Au venit peste noi, ne-au surprins cu pressing, iar noi am fost moi. Repriza a doua a intrat în teren parcă o cu totul altă echipă și, sincer, nu mă mai gândeam că mai luăm gol, dimpotrivă să dăm noi gol pe final, chiar vorbeam toți pe bancă că vom marca pe final.

Îmi pare rău că în prima repriză a fost ca un cadou pentru ei, dar n-am primit gol, În a doua am jucat bine, dar am primit gol. Fotbalul n-are logică uneori. Așa a fost mereu și în meciurile cu FCSB, se poate întâmpla mereu orice și oricând.

Trebuie să revăd faza golului, era așa frig că nu mai vedeam nimic, înghețasem toți, dar parcă a fost luat prea ușor golul, ținând cont că în repriza a doua ne-am apărat bine.

Am avut situații de a marca, și Krasniqi în prima repriză, Yeboah și Krasniqi și în a doua. Dacă u marchezi în meciurile tari nu faci nimic. În meciurile tari trebuie să marchezi atunci când ai ocazia. E clar că echipei îi lipsește un golgheter veritabil.

E prima oară în cariera mea de antrenor când am meci pe un așa frig, la fel și când eram jucător. Dar jucăm dacă așa trebuie. Nu trebuie acum să ne găsim o scuză că a fost frig și de asta am pierdut. Trebuie să jucăm pe orice teren .

Indiferent de rezultatul de acum, lupta pentru titlu se va da până la capăt, și, o repet, nu între două echipe, ci între cinci sau șase”, a declarat Dan Petrescu, la finalul partidei cu FCSB.

„Nu avem nicio scuză. Trebuie să privim înainte. Avem meciuri foarte grele care ne așteaptă și trebuie să muncim din greu. Până la faza golului a mers foarte bine. Nu vreau să spun nimic despre faza golului până nu o revăd, pentru că este posibil să mă înșel. Orice înfrângere e grea, pentru că vrem să câștigăm toate meciurile. Sigur titlul se va juca până în ultima etapă. Trebuie să ne rezolvăm problemele încă de la următorul meci”, a declarat și Simone Scuffet, la flash-interviurile de după meci.

„N-am început meciul așa de bine, prima repriză le-a aparținut, dar pe a doua am controlat-o. A venit acea fază care nu anunța nimic și e păcat, pentru că ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Mergem acasă triști. Trebuie să ne dea de gândit. Trebuie să recunoaștem, au avut mai multe ocazii în prima repriză. Ce arată tabela am meritat, dar un rezultat de egalitate era echitabil. Trebuie să ne revenim și să mergem la Craiova cu capul sus”, a spus și Andrei Burcă.

Sandu Mureșan

Foto: Horvath Tamas – htphotography.ro/

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut