Dan Petrescu despre AZ Alkmaar

Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, la finalul partidei cu AZ Alkmaar, din cadrul Grupei D a Europa Conference League la fotbal, pierdută cu 0-2 în deplasare, că echipa olandeză este cea mai bună întâlnită de-a lungul vremii, deşi a jucat şi cu Sevilla, Celtic Glasgow sau Lazio Roma.
„Am jucat cu cea mai bună echipă din grupă, care poate ajunge să câştige trofeul. De când sunt eu la CFR această echipă mi s-a părut cea mai bună, deşi am jucat şi cu Sevilla, şi cu Celtic, cu Rennes sau cu Lazio. Se apropie puţin de Slavia Praga, dar mai bună. Băieţii nu cred că s-au făcut de râs, am luat un gol care sigur ar fi fost anulat dacă era VAR, după care am echilibra jocul. Nu am ce să le reproşez jucătorilor, cred că au alergat cel mai mult în meciul acesta, dar adversarul a fost foarte puternic”, a afirmat Petrescu la ProX după partida pierdută în deplasare.
Tehnicianul echipei ardelene consideră că formaţia sa ar fi meritat cel puţin două rezultate de egalitate în dubla cu olandezii.
„E clar că e greu când pierzi două meciuri la rând cu Alkmaar, dar cred că meritam cel puţin două egaluri în aceste două meciuri. Şi astăzi altfel ar fi arătat şi clasamentul. Dar, repet, este cea mai bună echipă cu care am jucat de când sunt eu la CFR, mai ales în deplasare. O echipă incredibilă, cu jucători tineri, dar eu cred că nu ne-am făcut de râs astăzi”, a completat Petrescu.
El a precizat că a studiat clasamentul Grupei D şi că două victorii în următoarele partide ar duce echipa sa pe locul doi: „Am văzut şi clasamentul, suntem încă în viaţă pentru locul doi. Dar pentru asta trebuie să câştigăm ambele meciuri şi dacă vom câştiga, 99% suntem pe locul doi, ceea ce ar fi extraordinar. Fizic arătăm foarte bine, de mult nu am mai arătat aşa de bine şi asta îmi dă speranţe pentru viitor. Din fericire mai avem şanse. Dacă vom câştiga următoarele două meciuri rămânem în viaţă, dacă le vom câştiga nu aveam cum să nu ne calificăm. Normal că Alkmaar va juca următoarele două meciuri să le câştige, am vorbit şi cu antrenorul ei, merg să câştige”.
CFR Cluj a fost învinsă de echipa olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe AZ Stadion din Alkmaar, într-un meci din Grupa D a competiţiei de fotbal Europa Conference League.
CFR fusese învinsă şi la Cluj-Napoca de AZ, cu 1-0.
În celălalt meci al grupei, Randers FC a remizat acasă cu FK Jablonec, 2-2.
În clasament, AZ Alkmaar ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de FK Jablonec, 5 puncte, Randers FC, 4 puncte, CFR Cluj, 1 punct.
CFR va juca următorul meci pe 25 noiembrie, cu Randers, în deplasare, iar pe 9 decembrie va evolua acasă cu Jablonec.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut