Dan Petrescu a fost confirmat antrenor al campioanei României

Dan Petrescu a fost numit, marţi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, acesta înlocuindu-l pe Marius Șumuidcă, demis după rezultatele nesatisfăcotare din cupele europene. Șumudică a lăsat echipa pe primul loc în Liga 1 după șase etape. Dan Petrescu are ca obiectiv un parcurs cât mai lung în Conference League și, evident, câștigarea unui nou titlu în principala competiție internă. Cu Dan Petrescu la timonă, CFR Clujj a triumfat de trei ori consecutiv în Liga 1.

 

”Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Dan Petrescu este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei CFR 1907 Cluj!”, se arată în comunicatul clubului. Petrescu a câştigat trei din ultimele patru titluri de campioană ale echipei din Gruia, care în sezonul trecut a fost condusă spre titlu de alt tehnician, Edward Iordănescu. ”Avem toată încrederea că prin experienţa şi devotamentul său, Dan Petrescu va reuşi să obţină şi în perioada care urmează performanţe notabile pe banca CFR-ului”, precizează clubul, adăugând că în zilele următoare va fi prezentată şi echipa cu care Dan Petrescu va lucra la Cluj-Napoca. CFR Cluj s-a despărţit la finalul sezonului trecut de Edi Iordănescu, iar pe 2 iunie l-a instalat ca antrenor pe Marius Şumudică. Şumudică şi-a reziliat sâmbătă contractul cu campioana României, deoarece ”ambiţiile conducerii privind parcursul european din acest sezon erau altele”, după cum a motivat clubul într-un comunicat.
CFR Cluj a câştigat toate cele şapte partide jucate în acest sezon în Liga I (şase cu Şumudică pe banca tehnică), dar a pierdut Supercupa României (la loviturile de departajare, cu Universitatea Craiova), fiind eliminată pe rând din Liga Campionilor (de Young Boys Berna) şi din Europa League (de Steaua Roşie Belgrad). CFR va juca totuşi în grupele Europa Conference League, într-o grupă cu AZ Alkmaar, FK Jablonec şi Randers FC. Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu trei titluri consecutive câştigate, 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020. El a mai condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020.

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut