Cursuri gratuite pentru copiii ucraineni în noul hub inaugurat de JCI Cluj

Copiii ucraineni au acum acces gratuit la ore de limba română și engleză, la workshop-uri dedicate artei sau creativității ori la lecții de IT, în cadrul unui hub inaugurat special pentru ei de către organizația JCI Cluj, în incinta filialei din cartierul Zorilor a Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din Cluj-Napoca (strada Observatorului nr. 1). Activitățile au scopul de a le face mai ușoară integrarea în comunitate și de a-i ajuta în deprinderea de noi abilități.

În fiecare săptămână, voluntari din toate domeniile vor veni în noul spațiu educațional pentru a face diverse activități cu cei mici.

„Am considerat că este foarte important să amenajăm un spațiu în care aceștia să se desfășoare și, mai mult, să învețe prin joacă. Astfel, pe lângă toate dotările pe care le-am asigurat, organizăm, de luni până vineri, diverse workshop-uri și activități speciale cu acești copii. Am avut deja primele cursuri și am fost bucuroși de feedback. Cei mici sunt receptivi, dornici de a învăța și curioși să descopere noi domenii, iar părinții sunt încântați că au un asemenea loc la dispoziție pentru copiii lor”, spune Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj.

În noul spațiu, copiii se pot și juca. Hub-ul are două încăperi: o sală tech dotată cu laptopuri și alte device-uri, precum ochelari VR, dar și o sală cu jocuri, materiale didactice, cărți de colorat și instrumente de lucru manual.

Hub-ul a fost amenajat de JCI Cluj în urma unei investiții de 5.000 de euro. O parte din fonduri provin dintr-un alt proiect al organizației – un târg caritabil în cadrul căruia au fost vândute sute de articole vestimentare, iar cealaltă parte, de la voluntarii din JCI Basel, care au derulat, la rândul lor, o campanie de strângere de fonduri pentru a putea ajuta.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut