Cursuri de formare profesională în Cluj

Nu mai puțin de 8 cursuri de calificare, pentru 112 persoane, vor fi organizate în cursul lunii martie de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj.

Cursurile, fiecare pentru câte 14 persoane, vizează specializări în domeniile ajutor bucătar, compentențe de comunicare în limba română și limba maternă, competențe antreprenoriale, competențe digitale de utilizare a tehnologiei informatice ca instrument de învățare și cunoaștere (3 cursuri), designer pagini web, respectiv manager resurse umane. Informații suplimentare se pot obține la AJOFM Cluj (Cluj-Napoca, str. G. Coșbuc nr. 2, tel.: 0264-596.923).

Cursuri cu număr mare de participanţi se vor mai organiza doar în Dâmbovița (182 persoane), Suceava (126 persoane) și București (112 persoane). La nivel național, vor fi organizate 130 de programe de formare profesională pentru un număr de 1.950 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Pentru comparatție, să spunem că aceste cursuri vizează calificări precum lucrător comercial (142 persoane), competențe cheie – comunicare în limba română (140 persoane), competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învătare și cunoaștere (112 persoane), operator introducere, validare și prelucrare date (110 persoane), ajutor bucătar (98 persoane), instalator instalații tehnicosanitare și de gaze (90 persoane), îngrijitor spații verzi (84 persoane), manichiurist (62 persoane), coafor (56 persoane) sau contabil (51 persoane).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut