Curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori

BCR Școala de Business, în parteneriat cu ADR Nord-Est, lansează primul curs gratuit de programe de finanțare pentru antreprenori, ce poate fi accesat de toți cei interesați de contractarea finanțărilor europene.

Platforma BCR Școala de Business pune la dispoziția utilizatorilor un curs nou, gratuit, care aduce informații despre Programele de finanțare pentru antreprenori, expunând pașii de pregătire și depunere a unui proiect care are șansa să beneficieze de finanțare europeană sau națională. Cursul include 11 capitole și 12 chestionare, cu informații despre tipurile de finanțări disponibile, despre procesul de pregătire și depunere a proiectelor, dar și despre implementarea și raportarea unui proiect dezvoltat cu fonduri nerambursabile. De asemenea, cursul urmărește demontarea miturilor cu privire la accesarea fondurilor și oferă sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă.

Uniunea Europeană a pregătit cel mai mare pachet financiar din istorie, ca răspuns la situația economică și socială determinată de pandemia de coronavirus. În următorii 8 ani, pentru România, vor fi disponibili peste 80 de miliarde de euro doar din fonduri europene, care pot ajuta la crearea de facilități pentru mediul de business, dar și la dezvoltarea investițiilor în proiecte de infrastructură de transport, energie regenerabilă, digitalizare, sănătate și educație. Mai mult decât atât, fondurile disponibile prin POR (Programele Operaționale Regionale) pot susține continuarea reformelor și a modernizării României.

Cele 11 capitole ale cursului Programe de finanțare pentru antreprenori se adresează cu precădere mediului de afaceri. Cursul a fost dezvoltat pentru a facilita atragerea fondurilor europene, dar și pentru a susține cazurile de bună practică de utilizare, oferind informații complete despre totalitatea finanțărilor nerambursabile. Temele cursului sunt: Contextul finanțărilor nerambursabile, Ce este un proiect cu finanțare nerambursabilă?, Oportunități de finanțare în viitor pentru un business din România, Cum se obține o finanțare nerambursabilă, Sursă de informare pentru oportunități de finanțare, Pregătirea și depunerea proiectului, Evaluarea proiectului și semnarea contractului de finanțare, Implementarea proiectului, Raportări cu privire la finanțarea obținută, Sprijinul echipei BCR în toate fazele proiectului, 10 sfaturi pentru a utiliza inteligent o finanțare nerambursabilă.

Cursul este disponibil la adresa https://bcrscoaladebusiness.ro/curs/programe-de-finantare-pentru-antreprenori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut