Curs de prim ajutor la Gherla

În zilele noastre înregistrăm tot mai multe accidente de mașini sau chiar și la locurile de muncă. În cele mai multe cazuri, până a sosirea ambulanței și a medicilor, efectiv nu știm ce să facem, nu cunoaștem nici cele mai elementare tehnici de intervenție.

În ajutorul gherlenilor au venit voluntarii proiectului „Road Safety”, care în colaborare cu Primăria Municipiului Gherla au organizat un curs de prim ajutor, gratuit. Timp de două zile, sub genericul „Învață să salvezi vieți, fii erou”, la cinematograful din  centrul orașului au avut loc lecții teoretice și demonstrative de acordare a primului ajutor în caz de nevoie. Studenții Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca i-au instruit pe participanții la acest curs despre lanțul vital al intervenției în stop cardio-respirator, hemoragii, șoc anafilactic, accident vascular cerebral, înec etc., gherlenii manifestând un mare interes și receptivitate pentru aceste lecții practice.

Printre participanți l-am remarcat și pe primarul Ovidiu Drăgan, care a dat exemplu prin atenția cu care a recepționat informațiile oferite, remarcându-se și la probele practice, adică acordarea de prim ajutor în caz de accidente.

Studenții clujeni s-au prezentat cu mult profesionalism în fața gherlenilor și au tratat acest curs de două zile cu seriozitate și dăruire.

Fiecare gherlean care a manifestat interes față de acest curs original a plecat acasă cu multe noutăți referitoare la acordarea de prim ajutor, edilii meritând felicitări pentru inițiativa organizării de astfel de acțiuni practice și deosebit de folositoare. În viitor se impune organizarea unor cursuri de acest gen și în alte orașe (sau chiar și comune).

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut