Curs de emailare bijuterii, pentru adulți, la Fundația „Téka”

În cadrul Fundației Culturale „Téka” din municipiul Gherla continuă activitățile cultural-artistice organizate atât pentru copii, cât și pentru adulți.

După ce toamna trecută a avut loc un curs de ceramică inițiat pentru adulți, zilele trecute, tot pentru ei, s-a desfășurat o activitate de cunoaștere a tehnicilor de emailare bijuterii, o noutate în cadrul cercurilor artistice organizate la fundația respectivă, și ne referim aici la adulți, fiindcă pentru copii deja se derulează de câțiva ani. La activitatea de inițiere, derulată cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemie, s-au înscris 14 adulți, printre ei aflându-se și câțiva din Cluj-Napoca, Dej și chiar și din Târgu Mureș. Iată, de ce interes mare se bucură aceste cursuri meșteșugărești în rândul adulților, care încet se obișnuiesc cu această formă de perfecționare în diferite domenii ale artei.

Sub conducerea doamnei Szabó Annamária, cei 14 participanți au realizat diferite obiecte de artă placate cu metale și ornamente email, plecând acasă cu ele și trăind sentimente de satisfacție că au reușit să învețe încă o meserie, pe cât de frumoasă, pe atât de îndrăgită.

Activitatea cu adulții a avut loc în modernul și bine dotatul atelier de creație din incinta Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond”, de pe strada Fermei, unde se instruiesc pe grupuri de vârstă și elevii claselor I-XII, sub conducerea doamnei Egri Hajnal.

Zilele trecute au fost publicate taberele de vară organizate de Fundația Culturală „Téka”,  la care deja se fac înscrierile.Tabăra de ceramică și email în acest an are loc între 12 și 16 iulie.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut