Curățenie generală în prag de sărbători

În ajunul Paștelui, municipiul Gherla devine tot mai curat și mai frumos. Cine nu a trecut de mult prin centrul orașului nu mai recunoaște zona verde din fața Catedralei Armenești.

De câteva zile, de pe marginea aleilor a dispărut gardul viu, uscat deja de atâția ani. Prin grija personalului muncitor de la SC ADP SA (fosta RADP), resturile vegetale rămase în urma tăierii gardului respectiv au fost îndepărtate, în locul rămas liber fiind plantate flori, mai ales trandafiri. Aceasta conferă spațiului respectiv un aspect multicolor, mult mai plăcut ochiului.

Tot centrul orașului este dominat de zonele verzi, umplute cu panseluțe și alte flori multicolore. Aleile au fost curățate și spălate, la fel și trotuarele de pe marginea străzilor din Piața Libertății, dominate de un uriaș Iepuraș din lemn, simbolul sărbătorilor pascale, iar în vitrina Centrului Turistic sunt expuse ouă încondeiate. Toate aranjamentele conferă o atmosferă sărbătorească în zilele premergătoare Paștelui, așteptat cum se cuvine de edilii și locuitorii urbei.

S-au făcut pregătiri intense și în frumosul parc mare, unde au fost reamenajate aleile și a fost pus la punct părculețul copiilor. Micii locuitori ai orașului au și asaltat locul respectiv, unde au fost amenajate noi jocuri și au fost revopsite dotările. Odată cu încălzirea vremii au revenit la locurile lor amatorii de șah, mai ales pensionarii, dispunând și de mese special pregătite pentru ei, lângă aparatele de fitness amenajate acum câțiva ani în aer liber.

Zilele trecute au început să lucreze pe spațiile verzi și locatarii celor trei cartiere de locuințe din municipiul Gherla, unde în prim plan au figurat plantările de flori și curățirea locurilor de joacă pentru copii. Printre tinerii care au muncit la colectarea deșeurilor de sticlă s-au aflat și elevii Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din localitate. Și o ultimă măsură a conducerii SC ADP SA: gunoiul menajer este transportat de pe străzile orașului la primele ore ale dimineții și nu la amiază, cum s-a întâmplat până acum. Vin căldurile, iar mirosul ar fi o insuportabil. Este o măsură binevenită, mai ales că unitatea dispune și de mașini moderne de transport. Locatarii s-au obișnuit deja cu noul orar și acționează ca atare.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut