Cumpărături de primăvară pentru clujenii de la AROBS

Compania clujeană de tehnologie AROBS Transilvania Software a preluat grupul Future WorkForce Global (FWF) din Cluj-Napoca, specializat în soluții de automatizare a proceselor de business.

Voicu Oprean, președinte al Consiliului de Administrație AROBS

Tranzacția anunțată astăzi se înscrie în strategia asumată de noi, odată cu listarea la BVB: dezvoltarea de noi zone de expertiză pentru serviciile software și achiziții prin integrarea jucătorilor existenți care operează în industrii complementare, fapt ce permite sinergii și o integrare facilă. De asemenea, odată cu preluarea FWF, continuăm extinderea noastră pe piețele internaționale, în special în UK și Germania, și completăm expertiza de automatizare a proceselor de afaceri pe care o deținem prin intermediul CoSo Olanda și Belgia, unde suntem prezenți sub brandul FastPath Automation.”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Daniel Mureșan, care devine CTO (chief technology officer) al FWF a confirmat continuarea politicii de achiziții desfășurate de AROBS: ”De la închiderea plasamentului privat din octombrie 2021, AROBS a achiziționat companiile Berg Software, AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic, Centrul de Soft GPS România, două entități din Republica Moldova – AROBS Software și AROBS TrackGPS -, precum și SYDERAL Polska din Polonia. (…) AROBS continuă și anul acesta procesul de achiziții și integrarea de jucători existenți care operează în aceeași industrie și care pot aduce valoare adăugată prin consolidarea și extinderea domeniilor de expertiză și a amprentei geografice acoperită de serviciile și produsele grupului.

Grupul FWF, care și-a început activitatea în 2017, are aproximativ 100 de specialiști în optimizarea și automatizarea proceselor de business, folosind tehnologii ca Robotic Process Automation, Artificial Intelligence, și Machine Learning, pe care le dezvoltă în birourile din Cluj-Napoca și București, și filialele din Londra și Munchen. Grupul are parteneriate cu unele dintre cele mai importante companii de tehnologie din lume – UiPath, Microsoft, Celonis, Outsystems -, și cu companii din sectorul bancar, asigurări, retail, logistică etc. În 2022, FWF a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 22 de milioane lei. Managementul companiei va fi asigurat în continuare de Mihai Bălaj și Marius Bene, în roluri de directori executivi, Daniel Mureșan – CTO și Voicu Oprean, președinte al Consiliului de Administrație.

Mihai Balaj, director executiv FWF

Această achiziție ne va pune și mai mult în valoare potențialul de creștere și ne va sprijini în extinderea bazei noastre de clienți, inclusiv prin crearea de sinergii suplimentare cu brandul de transformare digitală FastPath Automation al CoSo by AROBS, în Benelux.”, a declarat Mihai Balaj, director executiv FWF, iar Marius Bene, celălalt director executiv FWF a afirmat: ”Suntem încântați să ne unim forțele cu AROBS, o companie cu care avem în comun preocuparea față de inovație continuă și excelența în servicii software. Credem că împreună putem genera o valoare adăugată semnificativă pentru clienții noștri și putem sa depășim limitele a ceea ce este posibil în tehnologie și în afaceri, prin transformarea digitală.”

Să nu încheiem înainte de a aminti că AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din decembrie 2021, și are în prezent o capitalizare de piață de peste 900 milioane de lei. Rezultatele FWF vor fi incluse în situațiile financiare consolidate începând din mai 2023.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut