Cum vor vota liberalii clujeni la congresul partidului

Liderul PNL Cluj, Daniel Buda a declarat vineri că fiecare delegat din cadrul organizației pe care o conduce va vota la congresul partidului cum va dori. „Membrii PNL Cluj vor ști ce să facă al Congres. Noi am spus întotdeauna foarte clar că fiecare membru votează cum dorește, astfel încât nu văd de ce acest lucru poate fi un subiect de discuție.

La rândul său, liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că deocamdată nu există o competiție pentru funcția de președinte al PNL, precizând că pentru a-și convinge colegii să-l voteze pentru un nou mandat va face o campanie pozitivă bazată pe proiecte și pe obiective realiste.

„În curând vom declanșa procedurile de alegeri în partid. Alegerile în PNL nu înseamnă doar Congres, înseamnă alegeri de la firul ierbii. Vor fi adunări generale în fiecare filială, ulterior vor fi conferințe județene și abia după ce se termină alegerile la baza partidului va avea loc Congresul cu o reprezentare proaspătă, care să asigure legitimitate. Eu nu vreau să dau declarații pe anumite ipoteze. Deocamdată nu știe dacă va fi un alt candidat la funcția de președinte al PNL. În ce mă privește pe mine, indiferent dacă va fi sau nu, campania mea se va derula la fel: mișcare în teren, acțiune la firul ierbii, participare la toate evenimentele importante, susținerea proiectelor reprezentanților PNL în administrația locală și susținerea la nivel parlamentar a proiectelor guvernamentale. Va fi o campanie pozitivă bazată pe proiecte și pe obiective realiste”, a spus Ludovic Orban.

El a spus că 36 de organizaţii judeţene PNL au votat pentru susţinerea candidaturii sale la un nou mandat de preşedinte al partidului. Filiala Cluj a PNL nu se găsește însă printre aceste organizații.

„Eu nu am cerut niciunei filiale să-mi acorde susținere. Filiala Cluj nu a luat o decizie în acest sens. Dacă vor lua o decizie o vor anunța, iar eu o s-o respect. Până la urmă fiecare delegat la congres are propriul discernământ și are dreptul să voteze pe cine dorește. Până la urmă va trebui să fac muncă de convingere la nivelul fiecărui delegat pentru a înțelege viziunea pe care o are și proiectele pe care le susțin”, a spus Orban.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut