Cum va arăta Hala Agro din piața Mihai Viteazu

Hala Agroalimentară din piața Mihai Viteazu a fost închisă încă din prima zi a acestui an pentru efectuarea unor lucrări de reamenajare, care sunt acum în plină desfășurare, aspectul final al spațiului urmând să fie complet diferit de ceea cu ce eram obișnuiți.

Reamenajarea halei, unde funcționează cea mai veche și mai cunoscută piață de alimente din oraș, propune și câteva modificări semnificative ale facilităților din incintă. Câteva lucruri vor rămâne neschimbate, însă apar și altele noi. Astfel, accesul în hală rămâne identic cu cel de acum, atât pe poarta dinspre Canalul Morii cât și pe cele dinspre strada Ploiești. De asemenea, vor continua să funcționeze pe amplasamentul inițial și magazinele plasate pe lateralale halei, dar au fost definite spații și pentru noi magazine.

”Au fost create noi spații comerciale – insule se numesc -, amplasate chiar în mijlocul halei, în cadrul cărora vor funcționa magazine închise, dotate cu vitrine frigorifice, unde se vor vine produse alimentare – carne, lactate, ouă.”, spune spune Radu Vlas, proprietarul Complexului Leu, la parterul căruia se află Hala Agroalimentară.

Nici aspectul halei nu va mai semăna cu cel de acum. Vor exista pereți decorați cu iarbă artificială, iar mobilierul comercial va fi schimbat. ”Hala va fi dotată cu mese noi, cu o structură metalică, placată, iar tăblia este din inox alimentar.”, spune Radu Vlas, care mai afirmă că deschiderea oficială este programată pentru data de 1 martie.

De remarcat că și în această perioadă, în care hala a fost închisă, vânzătorilor le-au fost oferite mese în zona exterioară dinspre str. Ploiești, unde tradițional se vând flori.

Profi în loc de Carrefour

Spațiul aflat la subsolul halei, unde anterior funcționa un magazin Carrefour, va fi închiriat unui alt retailer. ”Cel mai probabil, în câteva zile vom semna un contract cu Profi, ceea ce trebuia deja să se întâmple, dar lucrurile au trenat datorită condițiilor impuse de restricțiile sanitare”, afirmă Radu Vlas. El aprecia, spre sfârșitul anului trecut, că lucrările de reamenajare a spațiului de la subsol ar putea să dureze circa două luni, așa că este posibil ca un termen optimist pentru clujenii care vor să își facă cumpărături acolo să fie cândva prin luna aprilie.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut