Cu cât vor majora firmele salariile în acest an

Un sondaj realizat de o platformă specializată în resurse umane arată ca majoritatea firmelor se pregătesc să majoreze substanțuial salariul angajaților în acest an.

Aproximativ 40% dintre specialiștii în resurse umane spun că firmele pe care le reprezintă au în plan să mărească salariul angajaților până la finalul anului cu aproximativ 5-10%, iar 32% au afirmat că vor să crească salariul cu 10-15%. În jur de 15% dintre recruiteri au spus că angajatorul va mări salariul cu maximum 5% în acest an. Sunt și angajați mai norocoși pentru care firma va crește salariul cu 15-25% (în jur de 5% dintre angajatori), iar 3,5% dintre respondenți mizează pe o majorare de peste 25%. Aproximativ 5% dintre specialiștii în resurse umane au declarat că firma pe care o reprezintă nu va mări salariul în acest an.

Beneficiile cel mai des oferite de companii sunt: bonurile de masă (58%), bonusuri și prime de performanță (35%), program de lucru flexibil sau lucru de acasă (34%), programe de training și acoperire costuri certificări profesionale (22%), abonament medical (11%), diferite activități de wellbeing – masaj, psihoterapie, cursuri pentru diferite hobby-uri (11%), asigurare medicală (10%), abonament la resursele unei biblioteci online sau offline (8%), decontare transport sau asigurare transport (8%), mai multe zile de concediu (6%), prime de vacanță (5%), pensie facultativă (4%).

Conform raportului întocmit de platforma Undelucram.ro, cele mai căutate funcții – atât ca joburi, cât și ca recenzii – sunt cele din IT, retail, BPO&servicii, din domeniul bancar și din zona de recrutare. Cele mai căutate funcții pe platformă și salariile medii obținute sunt de software developer – 7.400 lei, lucrător comercial – 2.400 lei, angajat în call center / suport specialist – 2.800 lei, specialist credite – 5.000 lei, respectiv specialist în resurse umane – 4.900 lei. De remarcat că platforma dispune de un ”Salariometru” – un instrument online pentru compararea salariilor din România.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut