Cu cât s-a scumpit intrarea în muzeele românești

Preţurile serviciilor culturale (muzee, librării, grădini zoologice) în Uniunea Europeană au crescut cu 4% în 2022 comparativ cu 2021, după un avans de 3% în 2021 comparativ cu 2020, în România creșterea fiind peste media europeană.

Datele prezentate de Eurostat arată că, în România, preţul serviciilor culturale a înregistrat o creştere de 5,5% în 2022, similară cu cea înregistrată în Austria. Ţările membre cu cele mai mari creşteri anuale au fost Polonia (18%), Irlanda (15%) şi Lituania (14%). La polul opus, Malta a fost singura ţară membră UE care în 2022 a înregistrat o scădere a preţului serviciilor culturale (minus 3% comparativ cu 2021). În Luxemburg şi Cipru preţul serviciilor culturale nu a înregistrat modificări iar în Ţările de Jos, Grecia şi Portugalia aceste preţuri au înregistrat o creştere uşoară, de 1% în toate cele trei state.
Eurstat a publicat aceste date cu ocazia Zilei internaţionale a muzeelor, organizată de Consiliul Internaţional al Muzeelor, care este sărbătorită, în fiecare an, la 18 mai.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut