Cu cât au crescut activele fondurilor de pensii private

La începutul acestui an, valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii administrate privat era de 92,478 miliarde de lei, la sfârşitul anului 2021, înregistrând o creştere de aproximativ 19% față de anul anterior.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, la sfârşitul anului 2021, numărul de participanţi la fondurile de pensii administrate privat a fost de 7,293 milioane de persoane, conform datelor raportate de către administratorii de fonduri de pensii private. De asemenea, numărul de participanţi înregistraţi la fondurile de pensii facultative a fost de 564.000 de persoane, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În 2021, structura pe sexe a numărului mediu de salariaţi la nivel naţional a fost următoarea: 48% femei şi 52% bărbaţi. Structura pe sexe a participanţilor la fondurile de pensii private pe cele două categorii de fonduri este diferită, astfel la Pilonul II (pensii private obligatorii) ponderea bărbaţilor este majoritară, în timp ce la Pilonul III (pensii private facultative) ponderea femeilor este mai mare.
În anul 2021, în România au funcţionat 7 fonduri de pensii administrate privat, administrate de 7 administratori. De asemenea, au funcţionat 10 fonduri de pensii facultative, administrate de 8 administratori.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut